Aukščiausiasis teismas Londone atsisakė suteikti BBC teisę drausti publikuoti „HarperCollins“ leidyklos platinamą buvusio Formulės 3 vairuotojo Beno Collinso autobiografiją, rašo BBC.

Knyga, pavadinta „The Man in the White Suit“ (Vyras baltu kostiumu) nurodo, jog būtent B. Collinsas buvo paslaptingasis „Top Gear“ vairuotojas.

Praėjusią savaitę dėl šios knygos publikavimo BBC kreipėsi į teismą.

Transliuotojas teigia negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, kad B. Collinsas buvo ir tebėra Stigas.

Tačiau „Top Gear“ vienas iš vedėjų Jamesas May, dalyvavęs teismui skelbiant nuosprendį, šiek tiek nušvietė situaciją.

Jis sakė: „akivaizdu, kad dabar pats turėsiu imtis savarankiškų teisinių veiksmų, kadangi buvau Stigu pastaruosius septynis metus ir nežinau, kas yra tas apsimetėlis, besimaivantis Aukščiausiame teisme ir teigiantis, kad tai jis yra Stigas.“

„Top Gear“ personažas Stigas yra žinomas dėl lenktyninių laidos rekordų darymo ir dėl užtamsinto šalmo, kurio niekada nenusiima. Jo tapatybė iki šiol buvo viena labiausiai laidos saugomų paslapčių.

Anksčiau bandyta įrodinėti, kad Stigu gali būti buvę Formulės 1 lenktynininkai Michaelis Schumacheris arba Damonas Hillas.


Pirmojo Stigo Perry McCarthy buvo atsisakyta 2003 metais, kuomet buvo atskleista jo tapatybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją