Čempionatą ir treniruotes organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ duomenimis, šioje lygutėlėje – prieš porą metų renovuotoje – „Auto24 Ring“ trasoje važiuos iš viso daugiau kaip 90 motociklų. Treniruočių dalyviai bus suskirstyti į grupes pagal važiavimo laikus, o varžybos į grupes pagal pajėgumą ir motociklo variklio darbinį tūrį – iki 600 ir 1000 cc.

„Pernai Estijoje triumfavo estas Kaiko Kolkannen, antrasis buvo Justas Bučnys, trečiasis – lenkas Leszek Rzonca. O užpernai vyrukams kraują užkaitino jauna estų motociklininkė, kuri netikėtai visiems nušluostė nosį ir pelnė pirmą vietą. Bus smalsu pamatyti, kaip rezultatai susidėlios šįkart – tarp lietuvių mėgėjų turime perspektyvių spartuolių“, – sako sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Jo teigimu, ši lenktynių trasa yra visiškai kitokia nei lietuvių ir latvių trasos – lygi, saugi, nes šalia nėra pavojingų objektų, į kuriuos krisdami galėtų susižeisti motociklininkai. „Ši trasa labai tinkama tiek lenktynėms, tiek pradedantiesiems treniruotis“, – pastebi A. Dautartas.

Po šio čempionato etapo dalyvių lauks dar 6. „Nemuno žiede“ Kačerginėje jie vyks birželio 13, liepos 25 ir rugsėjo 5 dieną. „Bikernieki“ trasoje, esančioje Rygoje, – liepos 11 ir rugpjūčio 8 dienomis. „Auto24 Ring“ trasoje – rugpjūčio 22 dieną.

Čempionate nedalyvaujantys motociklininkai, treniruodamiesi trasose, taip pat varžosi „Autogidas.lt Time Attack“ rungtyje – kas greičiausiai įveikia žiedo ratą. Be to, visi treniruočių dalyviai dalyvauja loterijoje dėl „Coffee Racers“ ir „California Superbike School“ specialaus prizo – šios mokyklos mokymų Rygos Bikernieki lenktynių trasoje liepos 20-21 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)