ES susisiekimo komisaras Siimas Kallasas nori sugriežtinti keturračių transporto priemonių technines apžiūras ir įvesti reguliarius privalomus patikrinimus vadinamosioms motorinėms dviratėms transporto priemonėms, siekiant pašalinti iš kelių "potencialiai mirtinas" mašinas.

Tačiau kai kurios baikerių organizacijos įsitikinusios, kad ES lygiu harmonizuotos taisyklės nereikalingos ir kad naujasis planas bus palankus tik transporto priemonių techninę apžiūrą atliekančioms įmonėms, kurios galės tikėtis didesnio pelno.

Pranešime, raginančiame šeštadienį rengti protestus visoje Bendrijoje, Europos motociklininkų asociacijų federacija (FEMA) pasmerkė "nenaudingus ir brangius" ES planus.

FEMA argumentavo, kad naujoji tvarka sugriaus nacionalines sistemas, kurios paprastai yra veiksmingos, taupios ir priderintos prie dviračio transporto padėties kiekvienoje šalyje.

Manoma, kad sugriežtinus motociklų patikros taisykles, už ją visoje Europoje per metus teks papildomai sumokėti 1,2 mlrd. eurų (4,14 mlrd. litų), tačiau ji neduos "jokios naudos saugumui, kaip įrodo kelios nepriklausomos studijos", pažymėjo FEMA.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)