„Jei mus sustabdys policijos pareigūnai ir skirs baudą už tai, kad važiuojame ten, kur draudžiama, jie bus teisūs. Gaila, kad miesto valdžia, kuri pati nusprendė leisti motociklininkams važiuoti Manto gatve, nepasirūpina, kad būtų nuimti eismą draudžiantys kelio ženklai“, – apgailestavo motociklininkai.

Saugaus eismo komisija sprendimą leisti motociklininkams važiuoti Manto gatve priėmė šių metų vasarį. Komisijos nariai, atsižvelgę į motociklininkų pageidavimą, suteikė jiems bandomąjį laikotarpį – leido važiuoti Manto gatve iki rudens, o jei iki tol nebus gausta nusiskundimų, tuomet baikeriai pagrindine miesto gatve galės važiuoti visus metus.

Tačiau Manto gatvėje ties sankryža su Vytauto gatve iki šiol stovi ženklas, draudžiantis ne tik krovininio transporto, bet ir motociklų eismą.

„Mums niekas nedavė komandos to ženklo nuimti, o savavališkai elgtis negalime“, – tvirtino bendrovės „Gatvių apšvietimas“, kuri atsakinga ir už gatvių ženklinimą Klaipėdoje, direktorius Algimantas Laurinavičius.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, jog nurodymas Manto gatvėje nukabinti motociklininkų eismą draudžiantį ženklą tikrai yra duotas.

„Bėda ta, kad ten yra dvigubas kelio ženklas, draudžiantis ne tik motociklininkų, bet ir krovininio transporto eismą. Jei jį nukabinsime, tuomet centre pradės važinėti sunkvežimiai. Žinau, jog yra duotas nurodymas pagaminti naują kelio ženklą, tačiau komandos kartais pasiklysta. Bet viskas bus sutvarkyta“, – žadėjo L.Dūda.