Kaip informuoja pats muziejus, 5 tūkst. kv. m teritorijoje eksponuojama 140 automobilių. Taip pat yra ir kitokių eksponatų.

Muziejuje pamatysite visą automobilizmo istoriją - nuo paties pirmojo automobilio iki šiuolaikinių. Taip pat lankytojui parodoma automobilio atsiradimo eiga – nuo idėjos popieriuje ar kompiuterio ekrane, jo tūrinio modelio iš plastilino ar medžio, iki kol idėja virsta nauju, jau tikru automobiliu.

Šioje automobilizmo Mekoje per metus apsilanko apie 17 mln. lankytojų iš viso pasaulio.

Muziejaus teritorijoje taip pat yra 15 m ilgio „Kvapų tunelis”, kuriame yra pasodinta 2160 gėlių ir kuris lėtai sukasi apie savo ašį.

Taip pat ten yra „Klientų bokštas” - 48 metrų aukščio, 20 metrų ilgio automobilių bokštas, kuriame laikoma 400 naujų automobilių, kurie skirti pardavimui.

Šiame parke siūloma pamatyti dar vieną unikalų reginį - didžiausią pasaulyje mobilų vandens fontanų šou. Fontanų aukštis siekia net 70 metrų.

Muziejaus pastato, kuris buvo pastatytas parodai „Expo 2000“, statyba kainavo 430 mln. markių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją