Viena didžiausių Italijos naudotų automobilių prekybos kompanija „CarNext“ paskelbė naują rodiklį naudotų automobilių prekybai: ar mašinos savininkas rūkė?

„Tabako dūmai įsigeria į automobilio saloną ir visam laikui palieka kvapą bei nuodingų medžiagų“, – teigia „CarNext“ direktorius Franco Oltolini.

Todėl, kaip paaiškino verslininkas, rūkančiųjų automobilius jie vertina 600 eurų (apie 2070 litų) mažiau.

Pasak mokslininkų, kai rūkoma automobilyje uždarytais langais, nuodingų smulkiųjų dalelių lygis leidžiamąsias normas viršija net 30 kartų, rūkant atviru langu – sveikatai nepavojinga riba yra viršijama 15 kartų.

Tuo tarpu Italijos vartotojų asociacijos vadovas Carlo Rienzi pateikia duomenis, kad 15 procentų avarijų kelyje įvyksta dėl vairavimo rūkant, tad jo vadovaujama institucija siekia, kad Italijos parlamentas priimtų ir specialų įstatymą, kuris draustų rūkyti prie vairo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją