Brangiausiai aukcione istorijoje parduodu britišku automobiliu pretenduoja tapti 1963 m. laidos „Aston Martin DP215 Grand Touring Works“ prototipas. „RM Sotheby's“ atstovai prognozuoja, kad Le Mano lenktyninis automobilis gali būti parduotas už 20-25 mln. dolerių. Tai reiškia, jog visai realu, kad bus pagerintas 2017 metų aukcione pasiektas rekordas, kai 1956 metų „Aston Martin DBR1“ buvo parduotas už 22,6 mln. dolerių.

DP215 – paskutinis ir geriausias automobilis iš „Development Project“ prototipinių automobilių serijos. Lengvesnis, galingesnis ir geresnėmis aerodinaminėmis savybėmis nei DP212 ir DP214 pasižymintis DP215 įvardijamas kaip geriausias lenktyninis automobilis, kokį tik „Aston“ pristatė per visą XX amžiaus 7-ąjį dešimtmetį.

Aston Martin DP215 Grand Touring Works

Aukcione parduodamas modelis Le Mano prototipinių automobilių klasėje lenktyniavo 1963 metais kartu su kitais „Development Project“ automobiliais – visų jų tikslas buvo mesti iššūkį „Ferrari 250“ serijai. Prie šio lenktynių monstro vairo sėdo Philas Hillas, ir padarė neįmanoma – automobilis tapo pirmuoju Le Mano lenktynėse, oficialiai išvysčiusiu didesnį nei 300 kilometrų per valandą greitį. Deja, tiek DP215, tiek kiti DP prototipai finišo dėl pavarų dėžės problemų tada nepasiekė.

Po dvejų metų DP215 ištiko žymiai rimtesnės bėdos nei per Le Mano lenktynes – per bandomąjį važiavimą M1 greitkelyje, lėkdamas 160 kilometrų per valandą greičiu, jis rėžėsi į kitą automobilį. „Aston“ patyliukais pardavė apgadintą prototipinį automobilį (ir atskirai jo variklį), o visas detales apie mįslingąją avariją kruopščiai nuslėpė.

Per stebuklą automobilio savininkai, kurių buvo ne vienas, sugebėjo jį prikelti naujam gyvenimui išlaikydami originalias jo technines specifikacijas. Dabartiniai automobilio savininkai Neilas ir Nigelis sutiko apie jo galią ir restauravimo istoriją papasakoti žurnalistams.

„RM Sotheby‘s“ atstovas Alainas Squindo teigia, kad DP serijos automobiliai „Aston Martin“ istorijoje užima ypatingą vietą ir demonstruoja gamintojo atsidavimą lenktynių sportui.

„DP215 tarsi viso šio projekto vyšnia ant torto, naujasis savininkas įgys automobilį, kuris ne tik išskirtinai ypatingas, bet ir galintis lėkti greičiau nei bet kuris kitas lenktyninis automobilis rinkoje“, – teigia jis.

DP215 ir dar pora itin retų „Aston Martin“ automobilių bei kiti istoriniai lenktyniniai automobiliai „RM Sotheby's Monterey“ aukcione savo naujų šeimininkų lauks jau rugpjūčio 24 dieną. Net jei DBR1 kainos rekordas ir nebus pagerintas, šis pardavimas neabejotinai atsidurs istorijos vadovėliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)