Itin gausiai susirinkusiems žiūrovams ekipažai puikiais vaizdais duoklę atidavė ir tonas purvo išdrabstė „Viada“ ir „Baltyre“ uždarose purvo trasose. O šiuos kvapą gniaužiančius važiavimus ir purvynuose strigusių gelbėjimo operacijas tiek iš išorės, tiek iš dalyvių automobilių vidaus be kita ko transliavo didžiulis LED ekranas festivalio teritorijoje.

Keturiais ratais varomų automobilių kategorijoje greičiausi buvo „Kopusteliu siaubai“ komanda, tarp dviem ratais varomų – „Švogeriai tym“ komanda, o greičiausiomis festivalio merginomis nominuotos „Raketa! Bomba! Petarda! Puška!“ komandos narės. Absoliučios įskaitos nugalėtojais tapo „Feniksas“, 1000 kilometrų trasą įveikę per 23 valandas, 39 minutes ir 27 sekundes.

Kol dalyviai buvo išvykę įveikti savo 1000 kilometrų nuotykių epo, kiti festivalio svečiai džiaugėsi išskirtine automobilių paroda. Dainuvos slėnyje susirinko itin kokybiška kolekcija pačių įvairiausių automobilių, su išskirtinėmis modifikacijomis bei grožio elementais. Tai buvo puiki galimybė ne tik iš arti pamatyti išpuoselėtus meno kūrinius ant keturių ratų, bet ir pakalbinti jų kūrėjus, išgirsti automobilių tobulinimo istorijas. Netruko ir prizų, kurių sulaukė automobilių savininkai, nugalėję skirtingose nominacijose.

Kol vieni remontavosi po dienos išbandymų pavargusius automobilius, kiti „Baltyre RatRace.lt“ festivalio dalyviai savo vakarus užpildė linksmybėmis bei šaunia nuotaika. Sekmadienį festivalį užbaigė įspūdinga 1000 kilometrų įveikusių dalyvių apdovanojimų ceremonija sukvietusi pasveikinti greičiausius, šauniausius ir gražiausius ekipažus. Šie buvo apipilti prizais ir gausiais aplodismentais, o finaliniu „Baltyre RatRace.lt“ festivalio ekcentu tapo visą dangų nušvietęs fejerverkas.

„Baltyre RatRace.lt“ festivalis auga, plečiasi sulyg kiekvienu renginiu ir jau tapęs svarbiu gyvenimo reiškiniu dalyvių gretose, greitai belsis į Lietuvos automobilių renginių Olimpą, pasiūlydamas dar platesnę programą, nuotykių kiekį bei įvairovę. Kitas „Baltyre RatRace.lt“ festivalis numatomas Spalio mėnesio pirmoje pusėje, kuriame lauksime visų – buvusių ir nebuvusių šio puikaus renginio dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)