Floridos gyventoja visai neseniai paskutinį kartą vairavo savo 1964 m. gamybos „Mercury Comet Caliente“, su kuriuo per 48 metus nuvažiavo 576 tūkst. mylių (apie 920 tūkst. km).

„Oficialiai aš esu akla, todėl nebegaliu vairuoti savo mylimo automobilio. Tai nebesugrąžinama, todėl aš nebesvajoju vėl vairuoti“, – sakė ji.

Prastai matanti moteris nusprendė savanoriškai visam laikui pastatyti savo automobilį po to, kai kovo mėnesį ji nepastebėjo raudono šviesoforo signalo.

Amerikietė savąjį „Mercury“ pirko 1964 m. už 3289 dolerius. Per šį laiką moteris pakeitė 18 akumuliatorių, 3 duslintuvus ir... 3 vyrus. „Niekada nepasižymėjau kenkėjiškomis savybėmis ir rūpinausi viskuo, išskyrus savo vyrais“, – šmaikštavo senutė.

Ji neplanuoja savojo „Mercury Comet Caliente“ palikti šeimai ir tikisi jį parduoti šią vasarą klasikinių automobilių parodoje Viskonsine.

Nors R.Veitch su vienu automobiliu nuvažiavo nemenką kelią, tačiau jos rezultatui dar toli iki pasaulio rekordininko Irvo Gordono pasiekimo. Jis su 1966-ųjų „Volvo P1800“ jau nuvažiavo 3 mln. mylių (apie 4,8 mln. km) ir automobilio odometras vis dar sukasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)