Nepaisant daugiau nei amžių tobulinamų automobilių, vis dar nėra automobilių pramonės atstovų visuotinai priimto aklųjų zonų problemos sprendimo, teigia popularmechanics.com. Tiesa, situacija gali netrukus pasikeisti dėl genialaus išradimo, kurį pristatė kol kas teisės vairuoti neturinti paauglė.

14-os metų amžiaus Alaina Gassler, gyvenanti Pensilvanijos valstijos West Grove miestelyje, sukūrė technologiją, paverčiančią A statramsčius „permatomais“. Tam naudojami projektoriai, kurie ant A statramsčių paviršių rodo už jų esantį vaizdą.

Šis sprendimas padėtų išvengti ne tik galinių, bet ir priekinių aklųjų zonų. Pavyzdžiui, jei pėstysis eina per gatvę priešais jūsų transporto priemonę, A. Gassler išradimas leidžia ant A statramsčių matyti kamerų tiesiogiai transliuojamą vaizdą.

„Tam tikra prasme jie tampa permatomi“, – „Popular Mechanics“ aiškino ji.

Mergina šią projektorių technologiją sukūrė mokydamasi aštuntoje klasėje, kai ruošėsi dalyvauti Mokslo ir visuomenės draugijos mokslo ir inžinerijos konkurse „Broadcom MASTERS“ (matematika, taikomieji mokslai, technologijos ir inžinerija kylančioms žvaigždėms). Už savo išradimą A. Gassler laimėjo pagrindinį prizą – 25 000 JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)