Pirmiausia, anot „Delfi“ skaitytojo, LKPT pareigūnai nenaudoja ant kūno pareigūnams segamų vaizdo kamerų, kurios, tikino vyras, yra privalomos naudoti.

Be to, pastebėjo redakcijai parašęs vyras, tarnybinių „Volkswagen Passat“ kėbulai buvo perklijuoti juoda spalva, nors dokumentuose automobiliai nurodomi kaip balti.

Galop, akcentavo skaitytojas, tarnybai naudojami automobiliai neatitinka teisės aktuose numatytų normų.

„Dirba ir stabdo žmones su tais automobiliais, kurie neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų. Švyturėliai sumontuoti tik priekyje, gale ir šonuose, kaip numatyta, matomų 360 laipsnių, nėra“, – piktinosi vyriškis.

Įrašinėti neprivalo

Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas, sudėliojo visus taškus ant „i“. Pirmiausia, anot žinovo, kiekvienas LKPT pareigūnas yra aprūpintas Lietuvos policijos generalinio komisaro patvirtintuose aprūpinimo standartuose numatytomis priemonėmis.

„Kiekvienas pareigūnas tarnybos metu turi išduotą mobilųjį telefoną su integruota vaizdo fiksavimo funkcija. Taip pat visose tarnybinėse transporto priemonėse yra įrengtos vaizdo stebėjimo priemonės“, – komentavo R. Matonis.

Kitaip tariant, nurodymo, kad privaloma segėti vaizdo kamerą, nėra, vietoje jos galima naudoti ir mobilųjį telefoną. Lygiai taip pat nėra privaloma įrašinėti visko, kas vyksta. Anot R. Matonio, įprastai vaizdas įrašinėjamas tuomet, kai kyla konfliktas ir kyla ginčytinų situacijų.

Keitė spalvą ir dokumentus

Kaip aiškino R. Matonis, specialiomis spalvomis nenudažyti ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėti tarnybiniai automobiliai naudojami neviešam ar mišriam patruliavimui, kai siekiama efektyviau išsiaiškinti ir fiksuoti KET pažeidimus.

„Tam, kad naudojamos transporto priemonės būtų mažiau pastebimos ir atpažįstamos, o jomis fiksuojamų KET pažeidimų išaiškinamumas būtų efektyvesnis, dviejų LKPT automobilių spavos buvo pakeistos. Pasikeitus transporto priemonių duomenims, jie buvo pakeisti ir „Regitroje“, – sakė specialistas.

Kalbėdamas apie švyturėlius ant pareigūnams priklausančių automobilių, R. Matonis pabrėžė, kad specialiomis spalvomis nenudažytuose ir skiriamaisiais ženklais nepažymėtuose automobiliuose švyturėliai turi būti priekyje ir gale. Be to, naudojamas mėlynos spalvos švyturėlis su magnetu, kuris statomas ant stogo ir jungiamas kitų transporto priemonių stabdymo metu.

„Jeigu vykdomas neviešas patruliavimas ir KET pažeidimai fiksuojami tik techninėmis priemonėmis, gali būti naudojama transporto priemonė, kurioje nėra įrengti švyturėliai“, – akcentavo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)