Įrenginiai yra metrologiškai patikrinti, integruoti į Administracinių pažeidimų registrą, jie fiksuos nusižengimų protokolus ir išsiųs pažeidėjams automatiškai. Palaipsniui gruodžio mėnesį nuolatiniam darbui bus paruošti visi 5 matuokliai.

Pažeidimų fiksavimo įrenginių vietos mieste yra numatomos įvertinus įvairius kriterijus: eismo saugumo, avaringumo mažinimo rodiklius, juodąsias dėmes, pasitaikančius KET pažeidimų atvejus dėl greičio viršijimo, važiavimo A juosta ar esant draudžiamam šviesoforo signalui. Taip pat matuokliai gali būti numatomi ir kompleksinių projektų vystymo metu, kai įrengiama ir kita infrastruktūra.

Baudos – ne svarbiausias motyvas

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Eismo organizavimo skyriaus vadovas Robert Markovski pabrėžia, kad stacionarūs pažeidimų fiksavimo įrenginiai nėra skirti bausti.

„Kartu su Vilniaus savivaldybe įrengdami tokius prietaisus siekiame gerinti eismo saugumą visiems dalyviams ir kelionių kokybę. Kelių eismo taisyklių laikymasis yra visų eismo dalyvių pareiga. Šiuo metu Vilniaus mieste stacionariais pažeidimų fiksavimo įrenginiais vidutiniškai per mėnesį užfiksuojama apie 3400 leistino greičio viršijimo, raudono šviesoforo signalo nepaisymo ir važiavimo A juosta pažeidimų atvejų“, – sako įmonės atstovas.

Naujieji matuokliai padeda vairuotojams būti atidesniems kelyje ir keisti savo elgesį prie vairo. Todėl įrenginiai fiksuoja ne tik greičio viršijimą, bet ir kitus pažeidimus, kaip, pavyzdžiui, neleistiną ištisinės juostos kirtimą ar važiavimą maršrutinio transporto juosta.

Visus įrenginius Vilniaus mieste galima patogiai pamatyti interaktyviame žemėlapyje.

Fiksuos ne tik viršijančius greitį

Žirmūnų g. ir Tuskulėnų g. trys matuokliai įrengti vystant „Žirmūnų trikampio“ projektą. Norima, kad šios intensyvaus eismo atkarpos po rekonstrukcijos jos taptų saugesnės, todėl įrenginiai čia užtikrins leistino greičio laikymąsi ir sustojimą degant raudonam šviesoforo signalui.

„Žirmūnų trikampis“ – pirmas taip kompleksiškai sutvarkytas didelis kvartalas Vilniuje, kuris žymiai pagerins gyvenamąją aplinką čia įsikūrusiai bendruomenei.

Vykdant naujo prekybos paskirties pastato statybas ties Pilaitės pr. ir V. Pociūno gatvių sankryža įrengtas stacionarus pažeidimų fiksavimo įrenginys, kuris užtikrins leistino greičio laikymąsi ir sklandų viešojo transporto judėjimą maršrutinio transporto eismo juosta.

Nemenčinės pl. 112 kartu su šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos projektu įrengtas stacionarus pažeidimų fiksavimo įrenginys užtikrins leistino greičio kontrolę ir sustojimui degant raudonam šviesoforo signalais, kas užtikrins pėsčiųjų saugumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)