Vos prieš savaitę Vilniaus savivaldybės atstovai drauge su policijos pareigūnais surengė reidą, kuriame stabdė važiuojančius viešajam transportui skirtomis juostomis, ir juos perspėjo. Važiuojančių, o vėliau mėginančių sprukti, buvo tiek daug, kad policijos pareigūnams automobilius teko stabdyti netgi išėjus į vidurį gatvės ir susigrąžinti į kelkraštį.

Noras išvengti teisingumo nestebina, mat už važiavimą „A“ juostą tie, kurie to daryti neturi teisės, gali sulaukti 30-90 eurų baudos. Visgi vienoje Ukmergės gatvės atkarpoje norintiems „pasislėpti“ tą padaryti bus ne itin lengva, mat savivaldybė imsis įgyvendinti pilotinį projektą.

„Vilnius prioritetą taiko viešajam transportui, todėl šiemet, baigus tvarkyti beveik kilometro ilgio Ukmergės gatvės atkarpą nuo Šeškinės (greta Šeškinės poliklinikos) iki Ozo (nuvažiavimas į „Akropolį“) viaduko, bus įgyvendintas pilotinis projektas ir „A“ juosta atskira nuo bendro automobilių srauto“, – aiškino Tomas Kamaitis, savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Viešajam transportui skirta juosta nuo bendro srauto čia bus atskirta guminiais borteliais, todėl, tikisi savivaldybė, važiuojantys viešuoju transportu galės važiuoti greičiau ir patogiau.

Numatyta, kad guminiai borteliai šioje gatvėje atsiras jau spalį.

„Atlikus pakeitimus bus stebima situacija, vertinamas poreikis ir svarstomos kitos galimos atkarpos bei probleminiai taškai, kur būtų galima atskirti viešajam transportui skirtą „A“ juostą“, – kalbėjo T. Kamaitis.

Atsiras ir nauji matuokliai

Beveik kilometro ilgio Ukmergės gatvės atkarpa remontuojama naktimis ir savaitgaliais. Čia bus paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai, suremontuota viešojo transporto stotelė ir atnaujintas ženklinimas.

Ukmergės gatvės remontui sostinės savivaldybė skyrė beveik 200 tūkst. eurų.

Stebėti „A“ juostas žadama ir kitais būdais. Vilnius ruošiasi įsigyti pažeidimų fiksavimo įrangą bei įdiegti techniką, galinčią stebėti maršrutiniam transportui skirtas eismo juostas ir fiksuoti jose daromos pažeidimus. Tokie įrenginiai atsiras intensyvaus eismo gatvėse, tokiose, kaip Ukmergės, Kalvarijų g. ir pan.

Kada galima važiuoti „A“ juosta

  • Į raide „A“ arba kelio ženklu „Eismo juosta maršrutiniam transportui“ pažymėtą eismo juostą privaloma įvažiuoti prieš sukant į dešinę, jei ši eismo juosta atskirta punktyrine ženklinimo linija (jei atskirta ištisine ženklinimo linija, įvažiuoti į eismo juostą - draudžiama).
  • Galima įvažiuoti į „A“ raide pažymėtą eismo juostą, apvažiuojant sustojusią į kairę sukti transporto priemonę.
  • Jei automobilyje važiuoja keturi ar daugiau asmenų, galima važiuoti juosta, kuri pažymėta ženklu „4+“.
  • Jei važiuojama elektromobiliu, galima važiuoti juosta, pažymėta elektromobilių simboliu.
  • Taksi automobilių vairuotojai gali važiuoti eismo juosta, kuri yra paženklinta užrašu „Taksi“.
  • Maršrutinio transporto eismo juosta gali važiuoti mopedų vairuotojai ir dviratininkai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)