Policija aiškina, kad skundas buvo atmestas, nes „administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu“ negali būti apskųstas portale epolicija.lt.

Bauda už KET

Vilniaus gyventoja Rasa rugsėjį gavo baudą už neleistinoje vietoje pastatytą automobilį.

„Kaip ir visuose daugiabučių kvartaluose, ten, kur gyvenu, kyla sunkumų statant automobilius. Mūsų gatvėje yra net trys lygiagretūs šaligatviai, o vienas jų nuo seno yra visiškai nenaudojamas. Mes ten statome automobilius ir iki šiol niekam tai netrukdė. Dabar gavau baudelę. Nusprendžiau pasinaudoti savo teise ir apskundžiau baudą portale epolicija.lt. Pusę dienos mąsčiau apie argumentus, sudėjau nuotraukas. Prisegiau bylas, nuotraukas, prašymus į seniūniją dėl ženklų įrengimo“, – pasakojo moteris.

Moteris skundą pateikė 17.53 val, o jau po dviejų minučių – 17.55 val. – jis jau buvo atmestas.

„Vien perskaityti skundą prireiktų kelių minučių, o jei dar ir viską, kas prisegta, peržiūrėti. Toks jausmas, kad skundas atmestas automatiškai arba visiškai nesigilinant“, – sako Rasa.

Suklaidino nuoroda

Policijos atstovai patvirtino, kad skundas buvo atmestas automatiškai. Paaiškėjo, kad tokio skundo pateikti portale epolicija.lt nėra galima.

„Skundą greitai atmetė dėl to, kad asmuo bandė apskųsti administracinio nusižengimo protokolą su nurodymu. Tokio sprendimo apskundimo galimybės nenumato Administracinių nusižengimų kodeksas. Gavęs administracinio nusižengimo protokolą su nurodymu asmuo arba sumoka bauda, arba pateikia savo paaiškinimus sprendimą priėmusiam pareigūnui ir dalyvauja tolimesniam procese“, – sako policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Beje, Rasa pateikė nuotrauką, kurioje išaiškinama apskundimo tvarka. Šalia išaiškinimo yra aktyvi nuoroda į epolicija.lt portalą. Reikia pripažinti, kad toks pateikimo būdas gali suklaidinti bet kurį gyventoją. Tą pripažįsta ir policija.

„Žmogų galėjo suklaidinti www.epolicija.lt užrašas. Patvarkysime šitą vietą, kad tokių nesusipratimų nebūtų“, – DELFI teigė R. Matonis.

Rasa tikina, kad savo tiesą ir toliau sieks ginti teisme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)