Vairuotojai pasakojo, kad jau kurį laiką Geležinio Vilko gatvėje, Baltupių mikrorajono pusėje, prie degalinės „Skulas“, įrengtas greičio matuoklis, kuris visai neprimena tokių, kurie sumontuoti kitose miesto vietose, o labiau panašus į vidutinio greičio matuoklį.

Vilniečiai pasakojo, kad greičio matuoklis pastatytas toje vietoje, kur 80 km/val. greitį keičia 60 km/val. leistinas greitis, kuris kone iškart sumažinamas iki 50 km/val.

„Niekam ne paslaptis, kad Geležinio Vilko gatvėje, nepaisant tai, kad yra lėtesnių ruožų, dauguma vairuotojų važiuoja 80 ar net 90 km/val. greičiu, todėl matuoklis pastatytas tokioje vietoje, prieš kurią vairuotojai dažniausiai nestabdo. Kol kas šalia matuoklio įrengtas ženklas, jog įranga yra testuojama, tačiau pradėjus matuokliui veikti – brangią nuotrauką pasidarys ne vienas“, – „Delfi“ komentavo vilnietė Justina.

Nors vilniečiai jau dalijasi žinia apie naują ir išmanų greičio matuoklį, Vilniaus Kelių policijos vadovas Dainius Šalomskas teigė, kad nereikėtų užbėgti įvykiams už akių, mat, anot jo, šis matuoklis tik išbandomas ir po bandomojo laikotarpio bus demontuotas.

„Šis matuoklis nepradės veikti, nes tai yra pilotinis projektas, kuriuo remiantis šis matuoklis yra tik išbandomas, tikrinamos jo galimybės, o taip pat ir poreikis. Jei bus nuspręsta, kad toks matuoklis miestui tikrai yra reikalingas, tuomet jis darbą pradėtų tik po savivaldybės procedūrų.

Dabar tiesiog siekiama įsitikinti šio matuoklio galimybėmis ir įvertinti, ar ateityje tokį matuoklį būtų verta įsigyti, ar vis dėlto ne. Kadangi įranga yra testuojama, vairuotojai, net ir užfiksavus pažeidimą, baudų negauna. Nors matuoklis fiksuoja ne tik transporto priemonių greitį, tačiau ir pažeidimus pėsčiųjų atžvilgiu“, – aiškino D. Šalomskas.

Vilniaus Kelių policijos vadovas teigė, kad įrangos testavimas vyks dar apie 3 mėnesius, po kurių iniciatyvą perims Vilniaus miesto savivaldybė. Jai nusprendus, kad miestui reikia daugiau greičio matuoklių, įranga gali būti testuojama pakartotinai ir tik tuomet, savivaldybės iniciatyva, sprendžiama ar toks matuoklis iš tiesų pradės veikti miesto gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją