„Esu pikta ant vairuotojų, nes manęs nepraleidžia su vežimu ir vaikais. Dar yra ir tokių „mandagių“, kurie vos per kojas nepravažiuoja man pačiai ir t.t. Arba sugeba man pypsenti, kai tik padedu koją, kad praeičiau. Arba atvirkščiai, pamėginus nukelti vaiko vežimą į perėją toliau važiuoja. Kai kurie net tokiu atveju pypsena ir dar į priekį pavažiuoja.

Vaikštau su atšvaitais, vaikai irgi, užsidedu dar geltoną liemenę ryškią“, – rašė kaunietė Milda.

Pagal Kelių eismo taisykles, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą perėjoje įžengusį, žengiantį arba prieš pat eismo juostą (važiuojamosios dalies kraštą) stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.

Transporto priemonių vairuotojai privalo imtis papildomų atsargumo priemonių tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui arba tais atvejais, kai pėsčiųjų perėja iš vairuotojo vietos nėra gerai apžvelgiama, ir įsitikinti, kad pėsčiųjų perėjoje nėra pėsčiųjų, kuriuos turėtų praleisti.

Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 4 dalyje numatoma, jog nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles vairuotojams užtraukia baudą nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų. Taip pat, už šio straipsnio numatytą administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.