Pasikeitus tvarkai atsirado į ją numojančių ranka

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai teigė, kad pritaikius kilpinio eismo modelį, miesto centre sumažėjo tranzitinio eismo, tačiau kai kurie vairuotojai net ir įsigaliojus naujai tvarkai, įrengtų draudžiančių kelio ženklų nepaiso ir norėdami patekti į vieną ar kitą vietą, nevengia važiuoti prieš eismą, taip pat pastebima, kad vairuotojai neretai viršija ir leistiną greitį.

Tam, kad pažeidėjus pavyktų pažaboti, Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė centrinėse gatvėse įrengti kameras, kurios ne tik leistų stebėtų eismą ir viešąją tvarką, tačiau ir gebėtų fiksuoti pažeidėjus. Anot atstovų, kameros jau įrengtos, tačiau šiuo metu atliekami jų testavimo darbai.

„Senamiestyje, prie kilpinio eismo zonos įvažiavimų ir išvažiavimų, įrengtos 52 kameros – iš viso 25 vietose. Šios kameros fiksuos kilpinio eismo pažeidimus, vidutinį greitį, važiavimo prieš eismą atvejus, taip pat galės tikrinti privalomojo civilinės atsakomybės draudimo ir techninės apžiūros dokumento galiojimą“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Kameros jau sumontuotos

Savivaldybės atstovas teigė, kad kameros buvo įrengtos pastebint tai, kad dalis vairuotojų pažeidžia kilpinio eismo sistemą, kirsdami ištisines linijas ir apvažiuodami kilpinį eismą formuojančius stulpelius. Negana to, anot jo, didžioji Senamiesčio dalis kelio ženklais yra pažymėta kaip gyvenamoji zona, kurioje transporto priemonių greitis negali būti didesnis nei 20 km/val. Būtent dėl to, anot atstovo, buvo matomas poreikis kontroliuoti šio reikalavimo laikymąsi, užtikrinant visų eismo dalyvių saugumą.

Paklausus, kada eismo dalyviai už pažeidimus pradės sulaukti baudų, G. Grubinskas tiksliai įvardyti negalėjo, tačiau patikino, kad kameros jau veikia ir yra išbandomos.

„Šiuo metu kameros yra testuojamos ir kalibruojamos – kaip ir kitų matuoklių atveju, tai reiškia, kad pažeidimus jos fiksuoja, tačiau surinkta medžiaga naudojama tik įrangos tikrinimui ir tikslinimui. Tiksli testavimo darbų pabaiga nėra nustatyta“, – teigė G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)