Pranešimai apie išplėštus automobilius pasirodė feisbuke, automobilininkams skirtose grupėse.

„Galbūt atsiras savininkas“, – rašė vienas internautas, pasidalinęs panevėžiečiams skirtoje grupėje penktos serijos BMW nuotraukomis. Vagys išdaužė automobilio šoninį stiklą ir pavogė vairą, palikę suniokotą automobilio saloną.

Ir tai – ne vienintelė vagystė Panevėžyje. Pasirodo, vagys per savaitę spėjo pavogti dar iš keturių BMW markės automobilių vairus. Be to, vagišiai siautė ir Dembavoje. Kaip rašo „Sekundė“, vagys čia įsilaužė į individualaus namo garažą, kuriame iš BMW pavogė vairą, žibintus, multimediją. Iš kito tame pačiame garaže buvusio automobilio pavogti ir grynieji pinigai, užvedimo raktas, multimedija.

Pro akis nepraslydo ir greta garažo stovėję „Audi“ ir BMW: iš abiejų automobilių dingo multimedijos, o iš BMW, be kita ko, dar ir vairas, valdymo skydelis, žibintai.

Prasisuko vagišiai ir Vilniuje. Pilaitės mikrorajono gyventojai paryčiais kreipėsi į policijos pareigūnai ir pranešė apie vagystes iš dešimtmečio senumo penktosios serijos BMW. Pavogti žibintai, išdaužti langai.

Siūlo ieškoti laužynuose

Ne vienas ėmė stebėtis, kad vėl prasidėjo vagystės iš ganėtinai senų, 2003-2010 m. pagamintų, modelių.

„Gal čia šitų lempų deficitas prasidėjo, kad ėmė lupti iš ganėtinai senų modelių“, – stebėjosi vienas internautas, o jam antrinęs kitas skubėjo pridurti, kad išplėštų automobilių savininkai turėtų pamėginti ieškoti savo dingusių detalių skelbimuose, automobilių laužynuose, ypač, jeigu prisimena ypatingas joms būdingas žymes.

„Kai pavagia, turi greitai išstumti. Draugui veidrodėlius buvo nulaupę, kitą dieną nusipirko dėvėtus ir, greičiausiai, savo, kuriuos pavogė“, – pasakojo jis.

Skaičius auga, atrasti – sudėtinga

Kaip „Delfi“ komentavo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, vagysčių iš automobilių skaičius pastaraisiais metais ūgtelėjo. Jei 2020 m. policija sulaukė 666 pranešimų apie vagystes, pernai jų buvo kone dukart daugiau – 1259 pranešimai.

„Dažniausiai vagiama radioaparatūra, katalizatoriai, veidrodėliai, parkavimo ir navigacinės sistemos, automobilių apdailos detalės, taip pat automobiliuose paliekami vertingi daiktai (kompiuteriai, mobiliojo ryšio telefonai, rankinės su pinigais ir dokumentais ir pan.)“ – vardino pareigūnas.

Anot R. Matonio, išsiaiškinti vagystes dažniausiai pakankamai sudėtinga, mat jas automobilių savininkai pastebi ne iš karto, o praėjus šiek tiek laiko. Be to, detalės vagiamos tose vietose, kur nėra vaizdo kamerų, o vagių niekas nepastebi ir neįsidėmi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)