„Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“ vienas vairuotojas paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip
mobilusis greičio matuoklis pastatytas tiesiai už reklaminio skydo ir atsuktas taip, kad fotografuotų pro šalį tolyn važiuojančius vairuotojus.

„Ir tai vadinama „ginti, saugoti, padėti“, – replikavo nuotraukos autorius, o po jo paskelbtu įrašu pasipylė komentarai apie tai, kad pareigūnams šitaip slėpti greičio matuoklį turėtų būti gėda.

Niekam netrukdo

Tačiau, panašu, pareigūnams į viešą gėdinimą nė motais. „Delfi“ redakcijai skirtame rašte Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) pabrėžia, kad pareigūnai gali taikyti ir taiko viešąjį, neviešąjį arba mišrų patruliavimo metodus tada, kai vykdo važiavimo greičio kontrolę su mobiliaisiais greičio matavimo įrenginiais.

„Policijos pareigūnai turi laikytis ir laikosi būtinų atsargumo priemonių, kad nekiltų pavojus eismo saugumui. Pateiktoje nuotraukoje užfiksuotas prietaisas, kaip matyti, netrukdo eismo dalyviams, pavojaus eismo saugumui nekelia, dirbama šviesiuoju paros metu, nematyti, kad būtų vykdomi kelio darbai ar būtų apribotas leistinas važiavimo greitis“, – teigiama atsiųstame rašte.

Kaip pabrėžė LKPT pareigūnai, viena vertus, matuokliai naudojami avaringuose ir pavojinguose kelio ruožuose, kuriuose tikimybė įvykti eismo įvykiams dėl viršyto greičio yra didžiausia, antra vertus, vairuotojai privalo išmanyti Kelių eismo taisyklių ir jų laikytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (670)