Tai, kad moterų vairuotojų įžeidinėjimas yra opi problema, patvirtina ir pačios moterys.

„Ne kartą prie vairo jaučiausi įžeista. Dažnai girdžiu frazę: „žinote, ji gi vairuotoja moteris“. Nemanau, kad mes vairuojama prasčiau“, – patirtimi dalijosi ispanė.

„Gaila, tačiau vyrai tikrai dažnai įžeidinėja. Tai skaudina“, – antrino dar viena vairuotoja.

„Nesvarbu ar vyras, ar moteris, kartais žmonės tiesiog labai agresyvūs prie vairo. Manau, kad pirmiausia reikia jausti vienas kitam pagarbą“, – kalbėjo gatvėje kalbinta moteris.

Taigi vienas Ispanijos sostinės regionui priklausančių miestelių sumanė kovoti su moterų vairuotojų niekintojais. Nuo šiol už užgaulias, seksistines replikas eismo dalyviui gali būti skiriama iki 100 eurų bauda.

„Toks elgesys buvo pastebėtas keliose srityse, kuriose nebuvom įpratę to matyti, pavyzdžiui, sporte. Laimei, valdžios institucijos stebi, pastebi, smerkia ir kovoja su tokiu elgesiu, nes nenormalu tikėtis, kad kas tiesiog sugebės atlaikyti nuolatinius tokio elgesio prieš juos atvejus“, – sakė Conrado Rodriguez, vietos valdžios atstovas.

Miesto valdžios sugalvota tvarka vairuotojai vyrai nelabai patenkinti.

„Pykčio akimirka yra pykčio akimirka. Kartais neprisimeni, ką pasakei būdamas įniršęs. Nemanau, kad už tai reikėtų skirti baudas“, – sakė gatvėje kalbintas vyras.

„Žinoma, kartais supykstu ir pasakau netinkamų komentarų, tačiau manau, kad tai gali būti išspręsta švietimu ir pagalba vienas kitam“, – sakė dar vienas vyras.

Nors dėl baudos jau nuspręsta, kol ji bus pradėta taikyti, praeis keli mėnesiai. Tiesa, kaip praktiškai atrodys tokių baudų taikymas – neužsimenama. Tačiau gal vien grėsmė gauti baudą už replikas, vairuotojus privers būti vieni kitiems malonesniais.

Visą reportažą galite peržiūrėti žemiau: