Į socialinio tinklo „Facebook“ grupę „Reidas TV“ vilnietis įdėjo vaizdelį, kurį užfiksavo jo automobilio vaizdo registratorius. Įraše matyti, kaip Olandų gatvės pirma juosta važiuojantis „Teslos“ vairuotojas netrukus persirikiuoja į antrą juostą, o joje nepavykus judėti greičiau staiga kerta dvigubą ištisinę juostą ir išvažiuoja į priešpriešinį eismą. Aplenkęs lėčiau antra juosta važiavusį automobilį „Teslos“ vairuotojas vėl sugrįžta į savo pusę.

Toks vaizdas ne vieną vairuotoją nustebino, tačiau dalis internautų teigė, kad priimti tokius sprendimus paskatina kitų vairuotojų nesupratingumas, mat lėčiau važiuojantys dažniai nė nesiteikia judėti pirma juosta ir, blokuodami kelią kitiems, „tempiasi“ antroje juostoje.

Tiesa, įsiplieskus diskusijai apie pernelyg lėtai važiuojančius antroje juostoje, kai kurie vairuotojai prisipažino, kad kai kuriais atvejais, pamatę pernelyg skubantį, tyčia sumažina greitį važiuodami antra juosta, kad taip neva paerzintų už visus greičiau lėkti norinčius vairuotojus.

Saugaus eismo ekspertai pripažįsta, kad „Teslos“ vairuotojo veiksmai iš tiesų gali būti pavadinti chuliganiškais, o už tai numatoma atsakomybė, tačiau taip pat pabrėžia, kad ir kiti vairuotojai neturėtų eisme dalyvauti taip, jog tyčia erzintų kitus, trukdytų jiems juos apvažiuoti, aplenkti ar kitaip kliudytų eismui.

Pabrėžiama, kad visi eismo dalyviai eisme turėtų elgtis vadovaudamiesi 4-aja Kelių eismo taisykle, kuri numato, kad eismo dalyvių elgesys turėtų būti grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu.

Vis dėlto, grįžtant prie „Teslos“ vairuotojo veiksmų, numatyta, kad transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus, lenkimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, pavojingą situaciją sukėlęs (t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti) Kelių eismo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto septyniasdešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo trijų šimtų iki šešių šimtų eurų.

Chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų.

Be to, už šį nusižengimą privaloma atimti teisę vairuoti transporto priemones nuo trijų iki šešių mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)