Į „Rinkos aikštės“ redakciją kreipėsi skaitytoja Gabija V.

Moteris teigė patyrusi pažeminimą, kai prekybos centre susikirto jos ir kito jauno vairuotojo keliai.

Tiek Gabija, tiek kitas vairuotojas automobilį norėjo statyti „Šeimos vieta“ pažymėtoje prekybos centro „Maxima“ stovėjimo aikštelės vietoje.

Tarp dviejų jaunų žmonių kilo kivirčas, į kurį buvo įtraukti net ir policijos pareigūnai.

Sako, kad užkišo

Gabija teigia, kad ji, kaip ir visuomet, po darbo atvyko į savo mėgiamą prekybos centrą apsipirkti.

„Po darbo nuvažiavau į darželį, paėmiau vaikus ir tada tiesiai į parduotuvę. Taip darau kiekvieną dieną. Esu įpratusi automobilį statyti vietose, kurios pažymėtos ženklu „Šeimos vieta“.

Taip buvo ir šį kartą. Jau norėjau statyti automobilį, kai iš kitos pusės atvažiavęs jaunuolis užkišo savąjį automobilį ir pastatė į „Šeimos vietą“. O jis buvo be šeimos, vienas.

Aš pradėjau jam aiškinti, kad negalima statyti į „Šeimos vietą“ automobilio, jei atvažiuoji be šeimos. Vyriškis tik nusijuokė ir nuėjo link picerijos. Man užvirė toks pyktis, kad kreipiausi pagalbos į pareigūnus“, – dėstė jaunoji kėdainietė Gabija.

Tikisi geranoriškumo

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai moteriai paaiškino, kad nieko kito, kaip tikėtis, kad vairuotojai elgsis geranoriškai ir nelieka.

Pareigūnai pripažįsta, jog jie negali bausti ,,Šeimos vietos“ ženklą ignoruojančių žmonių – jis nenumatytas Kelių eismo taisyklėse.

Pareigūnai sako, jog vairuotojai turėtų sutarti draugiškai, o vienas atvažiavęs žmogus turėtų užleisti vietą atvažiavusiam su šeima.

Visgi Gabija kreipiasi į kėdainiečius ir prašo geranoriškumo ir supratimo. Moteris viliasi, kad po šios istorijos paviešinimo dalis vairuotojų susigės ir užleis vietą šeimoms.

Didžioji dalis – supratingi

Kėdainietės skundą taip pat perdavėme ir prekybos centro „Maxima“ atstovams.

Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė paaiškino, kad minėto ženklinimo nepaisančių asmenų tikrai pasitaiko, tačiau didžioji dalis pirkėjų – supratingi.

„Šeimoms skirtos automobilių stovėjimo vietos yra įrengtos arčiau parduotuvių įėjimų ir yra maždaug 1 m platesnės nei įprastos tam, kad būtų daugiau erdvės išlipti ar įlipti, susikrauti prekes.

„Šeimos vietas“ lengva rasti, jos žymimos specialiu mėlynu ženklu su šeimos atvaizdu, o stovėjimo vietos zona yra nudažyta mėlyna spalva.

Analogiško formato automobilių stovėjimo vietos įrengtos ir neįgaliesiems, jos žymimos ženklu su neįgaliojo vežimėliu.

Manome, jog mūsų pirkėjai yra supratingi ir geranoriški. Jei pagal stovėjimo vietų ženklinimą jiems nepriklauso pasistatyti automobilio, tikimės, kad jie to nedarys“, – teigė E. Dapkienė.