Su DELFI redakcija susisiekęs skaitytojas piktinosi, kad tokie pokyčiai – greičiausiai vandalų darbas.

Pasak jo, pirmasis greičio matuoklis netoli Pilaitės prospekto viaduko nusuktas taip, kad jo nė nesimato.

„Jis ir nefotografuoja nieko“, – pastebėjo vyras.

Antrasis matuoklis, esantis prie „Circle K“ degalinės aplinkkelyje, nusuktas į priešingą eismo pusę. Anot DELFI skaitytojo, jis fotografuoja, tačiau klaidina eismo dalyvius, mat, esą, apie matuoklį perspėjančių ženklų nėra.

„Fotografuoja galimai akindamas eismo dalyvius. Teko matyti, kaip staigiai visi stabdo pamatę blykstę“, – tikino vyras.

Trečiasis greičio matuoklis, esantis netoli Pavilnionių gatvės, taip pat nusuktas į priešingą eismo pusę. Vyras minėjo, kad dabar greičio matuoklį užstoja kelio ženklas, tad jis apskritai nefotografuoja eismo.

„Jis priešingos eismo pusės transporto priemonių nefotografuoja, bet ir neatlieka svarbios funkcijos, nekontroliuoja pavojingo ruožo“, – pastebėjo skaitytojas.

Įtarė vandalus

Anot DELFI parašiusio skaitytojo, šitaip išsukioti greičio matuokliai greičiausiai gali būti vandalų darbas, mat dauguma matuoklių neveikia taip, kaip turėtų veikti.

„Sunku pasakyti, kam tai padaryta, nes greičio matuokliai neatlieka jokios funkcijos, o mažiausiai vienas iš jų fotografuoja ne tą eismo kryptį, kaip numatyta. Ir net neaišku, kokia tų nuotraukų kokybė, nes jis kreivai nusuktas. Vargu ar tikrieji greičio viršytojai bus ten užfiksuoti“, – pabrėžiama redakcijos gautame laiške.

Vyras minėjo, kad apie tai, kas nutiko Vakariniame aplinkkelyje, jis bandė pranešti ir Vilniaus miesto savivaldybei, tačiau su ja susisiekti nepavyko.

Nusuko, nes tikrina

Visgi Vilniaus miesto savivaldybė akcentavo, kad su greičio matuokliais pasidarbavo ne vandalai.

Aleksejus Apanovič, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo organizavimo departamento vadovas, DELFI sakė, kad šiuo metu vykdoma visų keturių Vakariniame aplinkkelyje įrengtų greičio matuoklių periodinė patikra.

„Kartu atliktas ir pažeidėjų fiksavimo krypties pakeitimas. Greičio matuokliai bus laikinai palikti būtent tokia kryptimi, kaip veikia šiuo metu – bus fiksuojamos visos tolstančios transporto priemonės“, – kalbėjo A. Apanovič.

Jis pabrėžė, kad toks sprendimas priimtas norint patikrinti greičio matuoklių veikimo efektyvumą, juos pasukus taip, kad būtų matuojamas tolstančio eismo srautas. Miesto eismo organizavimo departamento vadovas akcentavo ir tai, kad prieš matuoklius įrengti visi reikalingi ženklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)