Šiuo metu suplanuotos tikslios vietos, kur atsiras nauji greičio matavimo įrenginiai. Kaip DELFI pasakojo Robertas Markovskis, Vilniaus savivaldybės Eismo valdymo skyriaus vadovas, šiuo metu sostinėje galima pamatyti apie 50 matuoklių, tačiau iš jų veikia mažiau nei pusė – tik 18.

Tad nauja įranga pakeis dalį neveikiančių matuoklių, o tuo pačiu – atsiras ir tose vietose, kur gausu dėl greičio viršijimo įvykusių įskaitinių eismo įvykių – tokių, kur buvo sužeisti žmonės ar padaryta žala.

„Greičio matuokliai daugiausiai bus įrengiami ten, kur gatvių atkarpos tiesesnės ir kur žmonės turi galimybę įsibėgėti, o dėl to įvyksta nelaimės“, – apibendrino R. Markovskis.

Numatyta, kad bus įrengiami dviejų skirtingų tipų greičio matuokliai. Vieni fiksuos tik leistino greičio viršijimo atvejus, kiti – „pamatys“ ir nelegalus „A“ juostoje, ir važiuojančius degant raudonam šviesoforo signalui.

Paskelbtuose techniniuose reikalavimuose nurodoma, kad greičio matuokliai turėtų gebėti matyti 32 skirtingas tranpsporto priemones mažiausiai 4 eismo juostose vienu metu. Taip pat įranga turės gebėti fiksuoti tiek atvažiuojančių, tiek nuvažiuojančių transporto priemonių daromus pažeidimus.

Kai kur – po kelis

R. Markovskis neslėpė, kad kai kuriose gatvėse, kur greičio viršijimas yra nuolatinė problema, atsiras net ne po vieną, o po kelis greičio matuoklius.

Paskelbti sąrašai nėra visiškai tikslūs - jie preliminariai parengti skelbiant techninę pirkimo specifikaciją dar praėjusiais metais, tad visiems 32 pažeidimų fiksavimo įrenginiams vietos dar bus planuojamos ir vertinamos atskirai. Įrenginiai bus įrengti tose miesto gatvėse ir sankryžose, kuriose fiksuojama daugiausia pažeidimų, eismo įvykių.

Preliminarus sąrašas vietų, kur atsiras greičio matuokliai, fiksuosiantys leistino greičio viršijimą.


Premilimanrus sąrašas vietų, kuriose greičio matuokliai fiksuos leistino greičio viršijimą, stebės važiavimą per raudoną šviesoforo signalą, „A“ juostą.


Specialistas pabrėžia, kad naujieji matuokliai turėtų sostinėje atsirasti 2020 m. pabaigoje.

„Trikojų“ Lietuvoje žemėlapis

Visos Lietuvos policijos komisariatai pasidalino ir informacija apie avaringiausias įvairiuose miestuose esančias gatves bei kelius. Būtent šiose vietose, pasak pareigūnų, vairuotojai galės matyti „trikojus“, fiksuosiančius leistino greičio viršijimą.

Dar praėjusių metų rudenį už daugiau nei 1 mln. eurų Lietuvos policija įsigijo 37 mobiliuosius matuoklius, veikiančius lazerio principu. Net kelias transporto priemones, nesvarbu, ar atvažiuojančias, ar nuvažiuojančias, stebėti galintis įrenginys dirba kelių šimtų metrų atstumu. Užfiksavęs greitį viršijančią transporto priemonę, nuotrauką įrenginys padaro iki jo likus mažiau nei 100 metrų.

„Trikojų“ žemėlapį galite rasti čia:

Ypatinga tai, kad dirbant su tokiais matuokliais pareigūnams nereikia rašyti protokolo, stabdyti transporto priemonių. Netoliese esantys policininkai turi tik prižiūrėti įrenginį, kad jis nenukentėtų. Tad Lietuvos vairuotojai jau spėjo pastebėti, kad tokiam darbui pasitelkiami nežymėti automobiliai, netgi – civiliais drabužiais dėvintys pareigūnai, todėl pastebėti naująją policijos įrangą vairuotojams labai sudėtinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)