Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai teigia, kad artėjantį savaitgalį policijos pajėgos ypač bus sustiprintos pajūryje, kur, nepaisant didesnio poilsiautojų srauto, taip pat vyks ir „Karklės“ festivalis. Tiesa, pareigūnai pabrėžia, kad įvairios kontrolės priemonės bus vykdomos visoje šalyje, mat vairuotojai iš savo klaidų vis nepasimoko.

Pareigūnai aiškina, kad kiekvieno ilgojo savaitgalio metu tenka klausyti vairuotojų pasiteisinimų dėl greičio viršijimo, o dažniausiai įvardijama priežastis – skubėjimas ir vėlavimas. Lietuvos kelių policijos atstovai pabrėžia, kad šalies keliuose pagrindine nelaimės priežastimi vis dar išlieka greičio viršijimas, todėl patarė, kad vairuotojai ir visi planuojantys leistis į keliones automobiliu, turėtų iš anksto suplanuoti savo laiką, pasirūpinti, kad kelionės dieną nebereikėtų skubėti ir dėl to rizikuoti savo bei kitų saugumu.

Policijos atstovai pataria, jog planuojantys išvykti penktadienį, jau ketvirtadienį turėtų pasiruošti kelionei: susidėti daiktus, papildyti degalų baką ar įkrauti elektromobilį, numatyti tikslų išvykimo laiką paliekant papildomą laiko rezervą, jei kelyje susidarytų spūstys ar tektų susidurti su netikėtomis situacijomis. Pareigūnai pabrėžia, kad būtent neplanavimas tampa pagrindine priežastimi, kodėl vairuotojai ima skubėti, viršyti greitį, staigiau manevruoti, dažniau keisti eismo juostas bei lenkti, o tai neretai tampa eismo įvykių priežastimis.

Tiesa, Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai taip pat pabrėžė, kad šalyje aktyviai bus vykdoma ne tik greičio, tačiau ir neblaivių vairuotojų kontrolė. Pareigūnai dalijosi praktika, kai ilgajam savaitgaliui pasibaigus prie vairo sėda vis dar nemažai neblaivių vairuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją