Toks vaizdas užfiksuotas sostinės Žvėryno mikrorajone. Čia Pieninės gatvę perskiria nedidelė atkarpa, skirta tik einantiems pėsčiomis ir važiuojantiems dviračiais. Dar šiemet šioje atkarpoje savivaldybė įrengė visiškai naują dviračių taką ir šaligatvį pėstiesiems.

Iš vienos minėtos atkarpos pusės išstatyti ženklai, nurodantys, kad priekyje aklagatvis, taip pat vadinamasis „plytos“ ženklas. Gatvė baigiasi įvažiavimu į požeminę stovėjimo aikštelę, o toliau tęsiasi tik pėstiesiems skirtas šaligatvis ir dviračių takas.

Panašu, kad šių ženklų paiso ne visi vairuotojai. „Lietuvos pėsčiųjų asociacijos“ bendruomenės feisbuke narys Vilius užfiksavo, kaip du „Toyota Auris“ ir „Volkswagen Passat“ vairuotojai nepaisė ne tik ženklų bei fakto, kad važiuoja šaligatviu ir dviračių taku, bet „nulipdami“ nuo šaligatvio privertė sutrikti ir gatve važiavusius kitus vairuotojus.

Ne vienas, pamatęs vaizdo įrašą, ne tik kaip reikiant pyktelėjo dėl vairuotojų įžūlumo, bet pastebėjo, kad dėl tokių veiksmų kur kas greičiau išsiklaipo šaligatviai ir yra sugadinami dviračių takai.

Įrengs stulpelius

Vilniaus miesto savivaldybė neslėpė apgailestavimo dėl to, kad automobilių vairuotojai pažeidžia KET važiuodami dviračių taku.

DELFI atsiųstame atsakyme teigiama, kad artimiausiu metu savivaldybė planuoja Vilniaus Pieninės gatvėje esančiame dviračių take įrengti stulpelius, užtikrinsiančius, kad tokių įvykių nepasikartos.

Be to, savivaldybė akcentavo, kad tokiu vairuotojų elgesiu turėtų susidomėti ir Kelių policijos pareigūnai.

Nepaiso dėl kelio darbų

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba DELFI siųstame atsakyme teigė, kad dėl vairuotojų daromų nusižengimų skundų jie gavo pirmą kartą. Anot pareigūnų, galimai 124 KET punktą pažeidžia ir dviračių taku vairuotojai važiuoja todėl, kad minėtoje gatvėje dviračių takas įrengtas neseniai, o jo prieigose vyksta kelio darbai.

KET nurodo, kad už važiavimą veja, šaligatviu, pėsčiųjų ar dviračių taku vairuotojai užsitraukia administracinę atsakomybę ir 30–90 eurų baudą.

Tiesa, jeigu už tokį nusižengimą vairuotojas baudžiamas pirmą kartą, jam skiriama pusė minimalios baudos, tai yra 15 eurų. Pakartotinis nusižengimas užtraukia 30 eurų dydžio baudą, vėliau skiriama didesnė nuobauda.

Anot pareigūnų, užfiksavę KET pažeidimą piliečiai apie jį gali informuoti policiją naudodamiesi elektroninių paslaugų sistema ePolicija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)