„Atsargiai, sugalvojo pasikeisti ratą antroje autostrados juostoje!“ – tokiu perspėjimu vienoje Klaipėdos vairuotojams skirtoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje pasidalino moteris, paraginusi visus važiuoti ypač budriai ir prisipažinusi, kad vos spėjo pati sustoti, o iš paskos važiavęs automobilis kone atsitrenkė į ją dėl staigaus stabdymo.

Jos užfiksuotoje nuotraukoje – antroje greitkelio juostoje sustojęs automobilis. Jis šiek tiek patrauktas į kairę, tačiau dalis transporto priemonės – vis dar eismo juostoje, įprastai skirtoje važiuojantiems greičiau.

Greta automobilio atsitūpęs vyras keičia kairįjį galinį ratą, tačiau vairuotojas nevilki ryškiaspalvės liemenės, todėl pastebėti žmogų išties sudėtinga.

Bando likimą

Nors dalis internautų bandė ginti tokį vairuotoją, sustojusį antroje eismo juostoje susiremontuoti automobilio, teigdami, kad šis eismui netrukdo, ar pabrėždami, esą gedimas galėjo būti rimtesnis ir dėl to pasitraukti į kelkraštį sunku, Olga Židovlenkova, vairavimo instruktorė, akcentavo, kad nesvarbu, koks gedimas, pasitraukti į dešinį kelio kraštą vairuotojas privalėjo.

„Tikrai nebūtų buvę didesnių pasekmių, jei vairuotojas būtų pasitraukęs į kelkraštį, kur jam būtų kur kas saugiau nei antroje eismo juostoje“, – stebėjosi pašnekovė.

Ji pabrėžė ir tai, kad vairuotojas privalėjo pastatyti avarinio sustojimo ženklus, kad apie kliūtį įspėtų kitus vairuotojus, be to, pats vilkėti ryškiaspalvę liemenę.

„Jei vairuotojas negalėtų susitvarkyti su gedimu pats, jis privalėtų laukti pagalbos stovėdamas kelkraštyje, toliau nuo automobilio“, – akcentavo žinovė.

Vairavimo instruktorė pastebėjo, kad vairuotojai mėgsta pirštu baksnoti į Vokietiją ir nori į ją lygiuotis. Visgi šioje šalyje, jei nelaimė būtų ištikusi greitkelyje, vairuotojas tuojau sulauktų specialiųjų tarnybų dėmesio.

Šios atitvertų automobilį specialiais skydais, perspėtų kitus eismo dalyvius ir nukreiptų juos į kitą eismo juostą. Jei problema rimtesnė, nedelsiant būtų iškviestas automobilvežis, kuris sugedusią transporto priemonę išvežtų.

„Pas mus tokio dalyko nėra ir man panašu, kad žmogus žaidžia su savo likimu. Jei koronavirusas nepaims, tai kažkas, atvažiavęs iš galo ir kliūties nepastebėjęs, tikrai atsitrenks“, – nuogąstavo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)