Naujų automobilių nuotraukomis pasidalinę pareigūnai valstybinių numerių neslepia. Neslepia ir to, kad sedanai apginkluoti visa patruliavimui reikalinga įranga, automobiliuose sumontuoti švyturėliai, vaizdo kameros.

Be to, visi „Renault Megane“ turi automatines pavarų dėžes, tad pareigūnams vargti keičiant pavaras patiems nereikės.

Remiantis oficialiai skelbiama informacija, „Renault Megane“ sedano kėbulu bei turintys automatinę pavarų dėžę kainuoja nuo 24 tūkst. eurų. Priklausomai nuo to, ar automobilio variklis benzininis, ar dyzelinis, jėgainės galia siekia 115-140 AG.

Konkrečiai policijos pareigūnams naudoti perduoti „Renault Megane“ yra 140 AG galios, o įrangoje yra ir klimato kontrolės sistema bei visiškai LED priekinių šviesų žibintai. Kaip Delfi informavo Lietuvos policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, su garso ir vaizdo įrašymo įranga bei antrų ratų komplektu, vienas automobilis departamentui kainavo 24 tūkst. eurų.

Visi 10 automobilių bus paskirstyti skirtingoms Lietuvos apskritims, kur bus naudojami patruliavimui ir eismo saugumo keliuose užtikrinimui.

R. Matonis akcentavo, kad konkurse iš viso dalyvavo 8 tiekėjai. Be to, pareigūnas pabrėžė, kad jau kitą savaitę policijos automobilių parką papildys ir dešimt nežymėtų „Kia Ceed“ automobilių.

Vairuotojų reakcijos į šią žinią įvairios: vieni džiaugiasi, kad pareigūnai galės važinėti naujais automobiliais ir gatvėse tai reikš daugiau tvarkos, kiti piktinasi, kad transporto priemonės nežymėtos. Treti gi džiaugiasi, kad pareigūnai neslepia automobilių valstybinių numerių, esą, taip bus lengviau juos įsiminti ir atpažinti.

Tačiau į tokią pastabą Lietuvos policijos pareigūnai replikuoja, kad vairuotojai turėtų laikytis Kelių eismo taisyklių (KET), tuomet nerimauti tikrai nereikės.

Delfi primena ir tai, kad pareigūnų nežymėtų automobilių parką papildė ir penktos serijos BMW modelis, turimtis 3 litrų tūrio turbokompresorinį 6 cilindrų variklį, kuris išvysto 198 kW (265 AG) ir 620 Nm sukimo momentą.

Nuo 0 iki 100 km/val. automobilis įsibėgėja per 5.4 sek.

Jeigu šis automobilis bus naudojamas neviešam patruliavimui ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų gaudymui, kaip legendinis policijos nežymėtas „Audi A6“, dar vadinamas „Juodąja ponia“, tai greičiausiai turėtų būti padidinta jo variklio galia ir automobilis bus dar galingesnis bei greitesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)