Policijos pranešime rašoma: „15.37 val. 101 greitkelyje <...> Kalifornijos kelių policijos pareigūnai pastebėjo pilką „Tesla“ markės automobilį, važiuojantį 112 km/val. greičiu – greičiau nei leistina tame kelyje. Policininkai privažiavo prie automobilio ir pamatė, kad vairuotojas miega prie vairo. Pareigūnai įjungė šviesos signalus ir sireną, bet vairuotojas nereagavo.“

Policininkai sekė automobilį tol, kol šis sustojo kelkraštyje. Pasirodo, kol vairuotojas miegojo, „Tesla“ važiavo savarankiškai su įjungta „Auto Pilot“ funkcija.

Jų teigimu, ne iš karto pavyko pažadinti vairuotoją. Atsibudusį jį nuvežė iki artimiausios degalinės, ten buvo atliktas testas, patvirtinęs, kad vairuotojas neblaivus. Nepaisant to, kad formaliai vairuotojas viso labo buvo keleivis ir miegojo, jam skirta bauda už vairavimą išgėrus.

Kalifornijos kelių policijos pareigūnas Artas Montielis pridūrė: „Šaunu, kad turime tokią technologiją, tačiau norime žmonėms priminti – nepaisant šios technologijos, jie turi suvokti, kad patys yra atsakingi už automobilio valdymą.“

„Tesla“ primena, kad net ir aktyvavus autonominio vairavimo funkciją, vairuotojas išlieka atsakingas už automobilį ir turi būti pasirengęs bet kurią akimirką perimti transporto priemonės valdymą.

Jei vairuotojas pats nepasuka vairo, „Auto Pilot“ sistema kas kelias sekundes siunčia įspėjamąjį signalą. Jeigu vairuotojas nereaguoja į įspėjimą, automobilis galiausiai sulėtina greitį ir sustoja pakelėje, jei tai leidžia aplinkos sąlygos.

Neaišku, kaip amerikiečiui pavyko taip ilgai važiuoti su „Auto Pilot“ funkcija, jei jis miegojo. „Electrek.co“, pranešančio naujieną, korespondentas susisiekė su „Teslos“ atstovu spaudai, bet šis atsakė, kad kompanijos darbuotojai negali to paaiškinti.

Šiuo metu Kalifornijos policija tiria incidentą ir aiškinasi, kaip veikė autonominio važiavimo funkcija.

„Electrek.co“ korespondento teigimu, šiuo atveju autopiloto funkcija pravertė – juk jei vairuotojas būtų pats vairavęs automobilį, vis tiek būtų užmigęs ir, tikėtina, sukėlęs avariją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)