Štai iki pat liepos 10 d. kelių policijos pareigūnai žada akylai stebėti, kaip vyksta pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų eismo saugumo užtikrinimas. Bus tikrinama, kaip vairuotojai vykdo savo pareigas pėstiesiems ir dviratininkams, ar tinkamai juos praleidžia perėjose, ar elgiasi kultūringai ir saugiai aplenkdami ir t.t.

Artėjantis savaitgalis skirtas vairuotojų blaivumo kontrolei. Visoje Lietuvoje bus rengiami specialūs reidai, kurių metu bus patikrinta, ar vairuotojai nėra apsvaigę nuo alkoholio, narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Išskirtinis dėmesys artėjantį savaitgalį bus skirtas ir kelių chuliganams, pavojingai vairuojantiems bei tiems, kurie vairuoja, nors ir neturi arba yra netekę teisės vairuoti.

Nuo liepos 8-osios iki pat liepos vidurio akylai stebimi bus tie, kurie vairuodami nesibodi naudotis mobiliosiomis ryšio priemonėmis. Pareigūnai stebės, ar vairuotojai ne tik kalba telefonus laikydami prie ausies, bet atkreips dėmesį ir į mėgėjus rašyti žinutes vairuojant, taip pat naršančius socialiniuose tinkluose. Dėmesio sulauks ir tie, kurie prie vairo užsiima veikla, nesusijusia su vairavimu.

DELFI primena, kad už mobiliojo ryšio priemonių naudojimą rankomis, net ir tada, kai automobilis stovi, tačiau jo variklis veikia, skiriama 60-90 eurų bauda.

Atidžiai bus stebima ir tai, kaip naudojamos privalomos saugos priemonės: segimi saugos diržai, saugos šalmai, ar vaikai vežami specialiose kėdutėse. Tokia pati sustiprintos kontrolės akcija laukia ir liepos pabaigoje, 22-28 dienomis.

Stebės sankryžas ir greičio mėgėjus

Nuo antrosios liepos pusės iki pat rugpjūčio pradžios, kelių policijos pareigūnai daugiausia dėmesio skirs tam, kaip vairuotojai važiuoja per sankryžas, jose manevruoja, atidžiai kontroliuoja bus ir tai, kaip automobilių vairuotojai lenkia ir kur tą daro. Taip pat bus stebimas vairuotojų greitis.

DELFI primena, kad labai dažna vairuotojų klaida – lenkimas „T“ formos sankryžose. Policijos pareigūnai primena, kad prieš pradėdamas lenkti vairuotojas privalo įsitikinti, kad ne tik spės atlikti manevrą per punktyrinę liniją, leidžiančią lenkti, bet ir per punktyrinę liniją spės grįžti į savo eismo juostą. Lenkimas tose vietose, kur tą draudžiama daryti, užtraukia baudą nuo 170 iki 230 eurų, be to, už šį nusižengimą skiriamas ir teisės vairuoti atėmimas 3-6 mėnesiams.

Akcentuojama ir tai, kad visą liepą Lietuvos kelių policija po didinamuoju stiklu laikys motociklų, mopedų ir jauno amžiaus vairuotojus, fiksuos jų daromus KET pažeidimus. Be to, visą liepą daugiau dėmesio bus skirta ir vairuojantiems žemės ūkio techniką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)