Toks vaizdas, kai benzinu apipiltas penktosios serijos BMW liepsnoja, į dangų skleisdamas didžiulius debesis tirštų juodų dūmų, sukėlė ne vieno internauto nuostabą ir pyktį.

Pasak jų, negi įmanoma Lietuvoje nebaudžiamai ne tik daryti, bet ir viešinti tokius dalykus. Aktyvistai, pradėję dalytis „TikTok“ platformos naudojo, pasivadinusio Modnik.20 vardu, vaizdo įrašu reaguoti kvietė ir Lietuvos policiją, ir Aplinkos apsaugos ministeriją, ir Aplinkos apsaugos departamentą, ir Seimo narius.

Ir jeigu įprastai Lietuvoje tokie veiksmai nepastebėti neliktų ir užtrauktų nemažą baudą, šįkart bausti, pasirodo, nėra ką.

Kaip „Delfi“ komentavo Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas, pareigūnų žiniomis, vaizdo įrašas buvo nufilmuotas ne Lietuvoje, o Moldovoje. Pareigūnas pridūrė ir tai, kad pranešimų apie šį įvykį policija nebuvo gavusi.

Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis „Delfi“ patikslino, kad kreipimųsi dėl minėto vaizdo įrašo sulaukė po to, kai juo dalytis pradėjo Seimo nariai.

Visgi kreipusis į policijos pareigūnus paaiškėjo, kad nufilmuotame vaizdo įraše tėra automobilis su lietuviškais valstybiniais numeriais, tačiau visas veiksmas vyksta ne Lietuvoje, o Moldovoje, tad pradėti tyrimo, o taip pat ir bausti, nėra ką.

„Jeigu tai būtų vykę Lietuvoje, negaliu atsakyti, kokia bauda už chuliganizmą ir kitus pažeidimus grėstų iš policijos pusės, tačiau Aplinkos apsaugos departamentas pradėtų tyrimą ir vertintų žalą gamtai. Kokia galėtų būti skirta bauda, sunku pasakyti, mat reikėtų vertinti, kokios medžiagos sudegė, ar padegta buvo arti gyvenvietės ir panašiai“, – komentavo žinovas.

Internautai spėlioja, kad šitaip pasielgti ir padegti BMW vyrą galėjo paskatinti dar pernai garsiai socialinėje erdvėje nuskambėjęs Rusijos piliečio, „YouTube“ žvaigždės, sprendimas sudeginti turimą prabangų „Mercedes-Benz“, kadangi vyrui nusibodo jį remontuoti. Vaizdo įrašą, paskelbtą socialiniame tinkle, peržiūrėjo milijonai žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)