Lankėsi kauniečiai

Kauniečiai pareigūnai Kėdainiuose lankėsi sekmadienį, balandžio 2 dieną.

Apie 14 val. 40 min. Pelėdnagių seniūnijos Labūnavos kaimo Linelių gatvėje buvo sustabdytas automobilis „Ford Focus“, kurį vairavo neblaivus vyras.

1963 metais gimęs vyras policijos pareigūnams aiškino alkoholį vartojęs iš vakaro, o prie vairo sėdo norėdamas nuvažiuoti iki parduotuvės.

Vyrui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,40 promilės.

Įkliuvo soduose

Dieną prieš tai pažeidėjas įkliuvo Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnams.

Balandžio 1 dieną, apie 17 val. 20 min., Pašilių kaime automobilį „Opel Zafira“ vairavo neblaivus ir teisės vairuoti transporto priemonę neturintis vyras.

1991 metais gimusiam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,17 promilės.

Net du

Kėdainių pareigūnai prevencines priemones tęsė ir pirmadienį. Savaitės pradžioje įkliuvo net du neblaivūs vairuotojai.

Balandžio 3 dieną, apie 16 val. 00 min., Akademijos miestelio Parko gatvėje automobilį „Škoda Fabia“ vairavo neblaivus vyras.

1960 metais gimusiam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,61 promilės.

Tos pačios dienos vakarą, apie 21 val. 50 min., Kėdainiuose, A. Kanapinsko gatvėje, automobilį „Volvo“ vairavo neblaivus vyras.

1983 metais gimusiam vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,66 promilės.

Laukia teismo

Automobilių vairuotojai, kuriems buvo nustatytas vidutinis ar sunkus girtumo laipsnis, buvo sulaikyti, jų atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, iškeltos baudžiamosios bylos.

Jų vairuoti automobiliai nustransportuoti į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Vairuotojų laukia teismas, kurio metu paprastai skiriamos tūkstantinės baudos bei atimama teisė vairuoti transporto priemones.

Neblaivūs paspirtukininkai

Į gatves išriedėjus paspirtukams, pareigūnai atkreipė dėmesį ir į jų vairuotojus.

Vien tik per praėjusį savaitgalį policija nustatė 4 neblaivius paspirtukų vairuotojus bei informavo, kad šios transporto priemonės vairuotojai kelia susirūpinimą.

Pareigūnai pabrėžė, kad svarbu skatinti atsakingą besinaudojančių paspirtukais požiūrį.

Mokės baudą

Paspirtukų vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Administracinių nusižengimų kodekso 428 straipsnyje numatoma, kad jei elektrinį paspirtuką vairuoja neblaivūs (daugiau nei 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) asmenys, tai užtraukia jiems baudą nuo 80 iki 150 eurų.

Būtina laikytis taisyklių

Pažymėtina, kad vairuojant elektrinį paspirtuką reikia vadovautis ir kitomis kelių eismo taisyklėmis, kurios numato dviračių dalyvavimą eisme. Važiuoti ne gatve ar pėstiesiems skirtu šaligatviu, o dviračių takais arba pėsčiųjų ir dviračių takais, dviračių juostomis, kai tokių nėra, važiuoti tam tinkamu kelkraščiu, elektriniu paspirtuku nevežti kitų asmenų ar vaikų.

Tęsė ir šią savaitę

Savaitgalį vykdytų priemonių metu policijos pareigūnai užfiksavo ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Reidai tęsėsi ir šią savaitę, darbo dienomis. Mieste lankėsi ir nežymėti pareigūnų automobiliai.

Policijos, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ir „Bolt“ atstovai numatė organizuoti bendras prevencines priemones.

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio!