Klaipėdos apskrities policija paskelbė, kad reaguojant į uostamiesčio gyventojų skundus dėl sunkiasvorio transporto keliamo triukšmo Statybininkų prospekte, antradienį pareigūnai vykdė reidą. Nustatyti 86 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, iš kurių – net 35 padaryti krovininio transporto vairuotojų: visi jie pažeidė kelio ženklą „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“.

„Priemonės metu taip pat nustatyti 24 greičio viršijimo atvejai, 10 nedrausmingų vairuotojų naudojosi mobiliaisiais telefonais vairuodami, 2 vairuotojai buvo nubausti už tai, jog nepraleido per kelią einančių pėsčiųjų„, – pranešė pareigūnai.

Sunkiasvorio transporto priemonių eismas Statybininkų prospekte uždraustas pasibaigus Jūrininkų prospekto rekonstrukcijos darbams.

Reidas antradienį vyko nuo 13 iki 22 valandos.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika „Vakarų ekspresui“ pasakojo, kad sunkvežimių vairuotojai teisinosi Statybininkų prospektu važiavę todėl, nes taip buvo įpratę, o naujo ženklo nė nepastebėję.

M. Džermeika aiškino, kad žmonės dėl sunkvežimių keliamo triukšmo skundėsi Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto ir Viešosios tvarkos skyriams. Policijai apie problemą buvo pranešama socialiniuose tinkluose.

„Tenka nuvykti ir į įvairius pasitarimus, vykstančius tarp Savivaldybės ir pareigūnų. Juose išgirsdavau, kad žmonės nepatenkinti dėl keliamo triukšmo. Tad vasaros pradžioje Saugaus eismo komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas, kad sunkiajam transportui bus draudžiama važiuoti Statybininkų prospekte, jo srautai nukreipiami Jūrininkų prospektu“, – apie sprendimą pasakojo M. Džermeika.

Kelių policijos tarnybos viršininkas aiškino, kad sunkiasvorio transporto vairuotojams, padariusiems pažeidimą pirmą kartą, buvo skirtos 15 eurų baudos.

„Už kelio ženklo pažeidimą yra skiriama nuo 30 iki 90 eurų baudos. Įstatymas numato, kad pirmąkart pažeidimą padariusiems vairuotojams galima skirti pusę minimalios baudos“, – kalbėjo M. Džermeika.

Jis teigė, kad reido metu užfiksuotas greičio viršijimo limitas buvo ne didesnis nei 40 km/val. Nors mieste leidžiama važiuoti 50 k/val. greičiu, kai kurie vairuotojai važiavo 70–80 km/val. greičiu.

Ketvirtadienį pareigūnai surengė reidą Žvejybos uosto rajone, tačiau ketina reidus Statybininkų prospekte vykdyti dažniau.

„Artėja mokslo metai. Nesinori, kad dienos metu būtų magistralinė gatvė, kuria pravažiuoja sunkiasvoris transportas“, – aiškino M. Džermeika.