Tikriausiai kiekvienas vilnietis sutiks, kad Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžą – viena labiausiai „užsikemšančių“ sankryžų piko metu. Tiek Geležinio Vilko gatvėje, tik ir Ukmergės g. eismo srautai labai dideli, todėl jiems susikirtus vairuotojams nuolat tenka ieškoti kompromisų.

Tiesa, jų ieško ne visi. Jau kurį laiką šioje sankryžoje kelio danga paženklinta geltonu koriu, kuris byloja, kad vairuotojai turėtų neblokuoti sankryžos ir jei už jos yra kliūtis, į ją įvažiuoti negali. Vis dėlto, tokio ženklinimo ir reikalavimo paiso nedaugelis, mat norėdami greičiau įveikti sankryžą vairuotojai visai įmanomais būdais bando susispausti, kad tik netektų prie sankryžos laukti kol kitą kartą įsijungs žalia šviesoforo šviesa.

Pareigūnai teigė, kad dėl šios problemos iš vairuotojų sulaukdavo nemažai skundų. Vairuotojai dalinosi, kad dėl blokuojamos sankryžos ja važiuoti tampa pavojinga, eismo pralaidumas dar labiau sumažėja, o pavargę ir susierzinę vairuotojai visiškai nepaisydami saugumo nestokoja demonstruoti pykčio ir užsispyrimo.

„Eismo dalyvių nusiskundimai paskatino atkreipti dėmesį į eismo situaciją šioje sankryžoje. Žinoma, neturime galimybių prie kiekvienos sankryžos pastatyti po policijos ekipažą, tačiau šiuo atveju pareigūnams teko įsikišti, kad vairuotojai prisimintų, jog ženklų ir ženklinimo paisyti yra privaloma“, – aiškino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pirmo poskyrio vyriausiasis specialistas Donatas Mankauskas.

D. Mankauskas teigė, kad šioje sankryžoje kelių policijos pareigūnai dirbo dvi savaites, tačiau pirmąją vairuotojai, dėl padarytų pažeidimų, būdavo tik įspėjami, o antrąją savaitę tas pačias klaidas ir tuos pačius pasirinkimus kartojantys vairuotojai buvo pradėti bausti.

„Prieš dvi savaites pareigūnai įspėdavo vairuotojus, o praeitą savaitę už pažeistas taisykles buvo surašomi protokolai. Per savaitę, nuo pirmadienio iki penktadienio, pareigūnai šioje sankryžoje užfiksuotiems pažeidėjams surašė 52 protokolus. Kai kurie vairuotojai tuos pačius pažeidimus kartojo kelias dienas iš eilės, todėl yra ir tokių, kurie baudų už pažeidimus sulaukė ir dvi ar tris dienas iš eilės“, – aiškino D. Mankauskas.

Policijos atstovas nurodė, kad už tokių taisyklių pažeidimą, kai nėra paisoma kelio ženklinimo, vairuotojams skiriama bauda nuo 30 iki 60 eurų. Pirmą kartą nusižengusiems taikoma bauda lygi pusei minimalios sumos.

Pareigūnas pabrėžė, kad vairuotojai tokių kontrolės priemonių gali tikėtis ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją