Skaitytojas dalindamasis vaizdo įrašu, stebėjosi, kaip galima važiuoti ir manevruoti be šoninių automobilio veidrodėlių. Vaizdo įraše matyti, kad automobilio šoniniai veidrodėliai užlenkti, o vairuotojas važiuoja lyg įprasta. Vis tik vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas aiškino, kad toks vaizdelis jo nestebina, man išties dažnas vairuotojas apie dairymąsi ir veidrodėlius pamiršta.

„Vairuotojai, ypač pradedantieji, yra linkę naudotis tik galinio vaizdo veidrodėliu, visai pamiršdami, kad šoniniai veidrodėliai taip pat yra labai svarbūs. Žmonės apskritai nėra linkę sukioti galvą, o štai naujiems vairuotojams net „Regitros“ praktinio egzamino metu fiksuojama kritinė klaida, jei prieš rikiuodamasis vairuotojas nepažvelgia ne tik į šoninį veidrodėlį, bet ir į akląją zoną“, – sakė vairavimo instruktorius.

A. Pakėnas taip pat teigė, kad kai kurie vairuotojai užlenkia veidrodėlius norėdami juos apsaugoti, tačiau vėliau pamiršta tai padaryti prieš vėl pradėdami važiuoti. Būna atvejų, kai jau išvažiavę į gatves vairuotojai atlenkti veidrodėlių nebegali, nes kai kuriuose modeliuose tai reikia padaryti mechaniškai, o kelyje nebūna vietos, kurioje leidžiama sustoti.

Vairavimo mokytojas teigė, kad tokių klaidų pavyktų išvengti, jei vairuotojai būtų atidesni bei visas vairavimui reikiamas automobilio dalis dar prieš pajudėdami susireguliuotų taip, kad tai neribotų matomumo ir netrukdytų vairavimui.

Neretai eismo įvykiai kyla dėl nes vairuotojai nepastebi aklojoje zonoje važiuojančių kitų transporto priemonių, vis tik skaitytojo užfiksuotas vaizdelis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)