Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas aiškino, jog iš 37-ų įsigytų mobiliųjų greičio matavimo įrenginių, 7 bus naudojami Vilniaus mieste ir apskrityje.

Pareigūnas teigė, jog naujieji greičio matuokliai geba pažeidimą užfiksuoti 70-80 metrų atstumu nuo transporto priemonės bei tai padaryti gali ne tik automobiliui artėjant, bet ir tolstant.

Tiesa, pareigūnas pripažino, kad kol kas fiksuojami ne visi, o tik tie, kurie važiuoja 20 km/val. greičiau nei leistina.

„Šiuo metu tolerancija yra 20 km/val. tačiau jei ją mažintume ir fiksuotume visus kurie viršija bent 10 km/val. tokių pažeidėjų būtų kur kas daugiau. Tačiau kol kas tokių planų neturime, greičio viršijimo pažeidimai fiksuojami nuo 21 km/val., kaip ir stacionariuose greičio matuokliuose, tačiau tikrai bus akcijų, kurių metu tolerancija mažės ir bus baudžiami visi važiuojantys 11 km/val. didesniu greičiu ir daugiau“ – aiškino D. Šalomskas.

Pareigūnas pasakojo, jog pagrindinis tikslas yra prevencija, mat jau yra sudarytas vietų žemėlapis, kuriose bus matuojamas greitis naudojant mobiliuosius greičio matuoklius, todėl kiekvienas vairuotojas galės iš anksto sužinoti, kur gali dirbti pareigūnai.

„Bus išplatintas žemėlapis, kur taškais bus sužymėtos gatvės, kuriose gali būti mobilus matuoklis“, – sakė D. Šalomskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)