Išskirti dažniausi Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai, kuriuos per praėjusius metus padarė tūkstančiai Lietuvos vairuotojų.

Per 2020-uosius metus daugiau nei 12 tūkst. vairuotojų gavo baudas už tai, kad vairavo transporto priemones, neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Už tokį nusižengimą transporto priemonės vairuotojui skiriama 50-100 eurų bauda, o automobilio savininkas už tai, kad nepasirūpino tvarkinga transporto priemone, baudžiamas 60-120 eurų bauda.

Dar daugiau nei 18 tūkst. vairuotojų gavo baudas už tai, kad vairavo transporto priemones, neturinčias techninės apžiūros. Už tokį nusižengimą vairuotojui skiriama 30-40 eurų bauda.

Šimtai tūkstančių greičio viršytojų

Bene didžiausi skaičiai yra greičio viršytojų suvestinėje. Čia KET pažeidėjai skaičiuojami šimtais tūkstančių.

Kaip skelbia policijos pareigūnai, per 2020-uosius greitį 11-20 km/val. viršijo net 133 tūkst. vairuotojų. Už tokį nusižengimą skiriama 12-30 eurų bauda.

Dar beveik 157 tūkst. vairuotojų gavo administracinio nusižengimo protokolus už greičio viršijimą 21-30 km/val. Toks nusižengimas užtraukia 30-90 km/val.

Beveik 32 tūkst. vairuotojų leistiną greitį viršijo 31-40 km/val. Už tokį KET pažeidimą skiriama 120-170 eurų bauda. Beje, pradedantiesiems, vairuojantiems transporto priemones, kurių didžiausia leistina masė yra didesnė nei 3,5 t, transporto priemonių, turinčių daugiau nei 9 sėdimas vietas, vairuotojams, motociklininkams toks pats nusižengimas užtraukia griežtesnę bausmę: teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams. Tokių vairuotojų pernai buvo daugiau nei 7 tūkst.

Nepaisantys ženklų ir kalbantys telefonais

Daugiau nei 48 tūkst. vairuotojų buvo nubausti už tai, kad sustojo ir stovėjo ten, kur KET stovėti draudžia. Už tokį nusižengimą vairuotojams skiriama 30-90 eurų bauda. Dar 60,6 tūkst. vairuotojų tokio pat dydžio baudas gavo už tai, kad savo transporto priemones pastatė nepaisydami kelio ženklų ar ženklinimo reikalavimų.

Daugiau nei 33,4 tūkst. vairuotojų praėjusiais metais nepaisė kelių eismo taisyklės, draudžiančios naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis tada, kai automobilio variklis veikia. Toks nusižengimas užtraukia 60-90 eurų baudą.

Galiausiai dar daugiau nei 15 tūkst. vairuotojų baudas gavo už tai, kad važiavo neprisisegę saugos diržais. Toks nusižengimas užtraukia 30-50 eurų baudą, tačiau jį pakartojus, ne tik skiriama 60-90 eurų bauda, bet gali būti ir mėnesiui ar dviems atimta teisė vairuoti.

Beje, pareigūnai dėmesį kreipia ir į keleivius. Pernai daugiau nei 1800 keleivių gavo baudas už tai, kad nesegėjo saugos diržų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)