Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo laida „Achtung Kontrolle“, policijos pareigūnas greitkelyje pastebi lietuviškus valstybinius numerius turintį „Audi A4“.

Pareigūnų dėmesį patraukia tai, kad automobilis važiuoja akivaizdžiai viršydamas greitį. Tačiau dar blogiau tai, kad lietuviai pastebimi agresyviai „spaudžiantys“ kitą, lėtesnį, tačiau antroje juostoje važiavusį, automobilį. Vaizdo įrašą galite pasižiūrėti nuo 4 min. 36 sek.

Pažeidimai vienas po kito

Vėliau seka visa pažeidimų virtinė. Lietuviai su „Audi“ ten, kur leistinas greitis 120 km/val., viršija greitį, vėliau nepaiso ženklo, nurodančio, kad važiavimo greitis siekia 100 km/val. Galiausiai ranka numoja ir į ženklą, draudžiantį apvažiuoti kitus automobilius, ir tą padaro.

Nežymėtu policijos BMW apsiginklavę Vokietijos pareigūnai pamėgina parodyti lietuviams, kad metas sustoti, pažeidimų daugiau nei pakankamai. Tačiau tik po kurio laiko lietuviai susipranta, jog yra stabdomi.

Paaiškėja, kad į pareigūnų rankas pakliuvo Vokietijoje dirbantys lietuviai. Vienas jų teturi asmens tapatybės kortelę, kitas – visiškai jokio asmens dokumento. Pareigūnai ne tik imasi tikrinti duomenis, bet ir patikrina automobilį, ieškodami draudžiamų medžiagų.

Žiūrėdamas į filmuotą medžiagą lietuvis bandė pasiteisinti, kad sumažino greitį iš karto po ženklo, taip pat pasakojo, kad Lietuvoje ženklai nėra taip arti vienas kito – statomi kur kas toliau. Tačiau Vokietijos pareigūnų tai neįtikino. Lygiai taip pat pareigūnai atkreipė dėmesį į tai, kad yra draudžiama spaustis pernelyg arti prie kitų automobilių.

„Žiūrėkite, čia jūsų automobilis, čia kitas automobilis. Jūsų greitis 120 km/val., tad turėtumėtės laikytis 60 metrų atstumo. Tačiau tarp jūsų atstumas – 15 metrų. Turėtumėte vairuoti atsargiai, nes nesate vienas kelyje“, – akcentavo pareigūnai.

Bauda nepradžiugino

Galiausiai skaičiuodami skirtas baudas pareigūnai lietuvio nepradžiugno. Už saugaus atstumo nesilaikymą vyrui buvo skirta 160 eurų bauda. Už draudimo apvažiuoti kitus automobilius nesilaikymą – dar 35 eurų bauda. Dar 30 eurų teko susimokėti už per didelį greitį. Tokia pažeidimų gausa lėmė, kad keturioms savaitėms lietuvis liko be teisės vairuoti.

Negana to, susimokėti vyrui teko iš karto, grynaisiais pinigais.

„Mes nežinome, kiek laiko jūs dar būsite čia, Vokietijoje, todėl mokėti turite iš karto, grynaisiais“, – akcentavo pareigūnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (432)