Retų automobilių vairuotojai turėtų itin skrupulingai žinoti Kelių eismo taisykles (KET), nes jų prasižengimai atsiduria tarsi po didinamuoju stiklu. Šįkart neliko nepastebėtas Gynėjų g. ketvirtadienio popietę stovėjęs „McLaren MP4-12C“. DELFI skaitytojas Haroldas atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti, kad ryškiai oranžinės spalvos britų superautomobilis, padabintas vardiniais numeriais, stovėjo per porą žingsnių nuo pėsčiųjų perėjos.

Vis dėlto KET nurodyta, kad „sustoti ir stovėti draudžiama pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 metrų atstumu prieš jas“. Verta prisiminti, kad kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas užtraukia baudą vairuotojams nuo 28 iki 86 eurų.
KET pažeidžiantis McLaren MP4-12C

„Tokia situacija pavojinga ne tik pėstiesiems, bet ir sukantiems į kairę iš A. Tumėno gatvės - beveik nieko nesimato ir nuolat sukuriama avarinė situacija, nes nematai pagrindiniu keliu važiuojančio automobilio. Galiu pastebėti, kad šioje vietoje nuolat paliekami prabangūs „Porsche“ ir kitokių markių automobiliai, šįkart užfiksavau „McLaren“, - pastebėjimais dalijosi pastabus DELFI skaitytojas.

„McLaren MP4-12C“ – retas superautomobilis, parduodamas nuo 2011 m., kurių per metus pagaminama ne daugiau kaip 1 tūkst. Jis varomas 3,8 l, V8 varikliu, kuris išvysto 625 AG (esant 7 500 aps./min.) ir 600 Nm (esant 3 000-7000 aps./min.) sukimo momentą. Jis pasižymi įspūdinga dinamika – 200 km/val. greitį gali pasiekti per 8,8 sek., iki 100 km/val. „McLaren MP4-12C“ įsibėgėja per 3,1 sek. Maksimalus jo greitis – 330 km/val. Naujas toks automobilis Europoje kainuoja nuo 200 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)