Moteris pasidalino Plungės rajone Žernių kaimo kelyje nutikusio įvykio nuotraukomis. Kaip pasakojo skaitytoja, ūkininkai nuimdami grūdų derlių ir veždami grūdus numojo ranka į tai, kad per sunkvežimio bortą ant kelio išbyrėjo nemažai grūdų.

„Niekas negali pasakyti, kas ir kada tiksliai papylė ant kelio grūdų, bet išsipylė keliasdešimt, o gal ir keli šimtai kilogramų, – akcentavo moteris, pabrėžusi, kad dėl tokio ūkininkų neapdairumo įvyko mažiausiai du eismo įvykiai. – Kodėl tai pavojinga? Pabandykite patys išpilti ant žemės keletą grūdelių ir užlipkite, tikrai čiuošite panašiai kaip ant ledo. Taip pat elgiasi ir automobiliai.“

Masalas gyvūnams

Anot moters, gerai tai, kad neabejingi vairuotojai iškvietė specialiąsias tarnybas ir grūdai nuo kelio buvo nustumti ir nušluoti į kelkraštį. Visgi čia, anot jos, kilo kita problema.

„Kelias yra Žemaitijos nacionaliniame parke, miškingoje teritorijoje, kur aplink pakankamai daug žvėrių“, – kalbėjo ji pabrėžusi, kad laiko klausimas, kol žvėrys atras šį maisto šaltinį.

Anot „Delfi“ skaitytojos, minėtoje vietoje, kur išpilta daugybė grūdų, spėjo pasirodyti šernai, o tikėtina, kad artimiausiu metu atsiras ir daugiau gyvūnų.

„Tai, kad tikimybė susidurti su žvėrimis stipriai išaugo, turi įtakos eismo saugumui, mat iki pasekmės gali būti labai skaudžios“, – net neabejojo pašnekovė.

Nejaučia atsakomybės

Anot moters, ūkininkai turėtų kur kas atidžiau apžiūrėti savo transporto priemones ir įsitikinti, kad nėra galimybių grūdams išbyrėti. Visgi, pasak jos, to niekas nedaro, mat pasivaikščiojus ir plentu, ir žiedinėse sankryžose galima rasti ne vieną vietą, kur priberta grūdų.

„Kitas momentas yra nenoras grįžti ir sutvarkyti kelių po tokio grūdų išbarstymo. Nenoriu tikėti, kad vežėjai nepamatė, kad dalis grūdų iš priekabos tiesiog dingo. Jeigu būtų elgiamasi atsakingai, būtų grįžta keliu, kuriuo buvo važiuojama, ir patikrinta, ar kelias nenubertas grūdais“, – tikino ji.

Anot jos, apie pasekmes nesusimąstė ir kelią prižiūrintys specialistai, mat pakelėje atsidūrė kone keli šimtai kilogramų grūdų.

„Nepastatytas joks ženklas, įspėjantis apie galimas grėsmes, nėra jokių greičio ribojimų. O vairuotojai nieko neįtardami važiuoja leistinu greičiu, nors tai tikrai pavojinga. Ypač naktį“, – akcentavo „Delfi“ skaitytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)