Kaip pasakojo pagalbos internautų paprašiusi moteris, pirmadienio, rugpjūčio 17-osios, vakarą ji su vyru važiavo namo iš Avižienių, Vilniaus rajono, pusės į Riešės kaimo pusę.

„Važiavome visa šeima, su dviem mažamečiais vaikais. Dešinėje pusėje šaligatviu ėjo du berniukai, maždaug 8–9 metų. Jie sustojo prie pėsčiųjų perėjos, norėjo pereiti gatvę, į Klevinės gatvės pusę“ – pasakojo moteris.

Pamatę, kad vaikai nori kirsti kelią, sustojo du priekyje važiavę automobiliai, iš paskos sustojo ir jos vyro vairuojamas automobilis.

„Staiga už mūsų važiavusi vairuotoja su „Citroen“ (valstybinis numeris redakcijai žinomas) pradėjo lenkti visus automobilius ir vos nepartrenkė vieno iš dviejų berniukų. Greičiausiai ją sustabdė tik garsas, nes priekyje buvusio automobilio vairuotojas pradėjo pypsenti, – šiurpo įvykio liudininkė. – Moteris tikrai smarkiai įsibėgėjo ir vos vos išvengė avarijos.“

Anot moters, jos sutuoktinis nusprendė sustabdyti „Citroen“ vairuotoją ir pasiteirauti, kodėl ji šitaip pasielgė. Tačiau tai, ką pamatė išlipusi iš automobilio, sukėlė dar didesnį įtūžį.

„Aš išlipau ir pamačiau, kad vairuotoja kalba telefonu. Net man filmuojant ji nenustojo kalbėti, tik įžūliai juokėsi, o kažkieno sūnus turėjo grįžti namo persigandęs, nes tikrai buvo baisu“, – baisėjosi moteris, pasidalijusi vairuotojos ir jos automobilio nuotraukomis socialiniame tinkle.

„Delfi“ primena, kad pėsčiųjų nepraleidus pėsčiųjų perėjoje galima užsitraukti nemažą bausmę. Administracinių nusižengimų kodekse nurodyta, kad už tokį elgesį vairuotoja galėtų sulaukti 60–90 eurų baudos ir 1–6 mėnesiams gali būti atimta teisė vairuoti. Kaip pasakojo įvykio liudininkė, policijos pareigūnai buvo informuoti apie tokį vairuotojos elgesį, be to, kviečiami atsiliepti ir įvykį matę vairuotojai, jie raginami taip pat kreiptis į policijos pareigūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)