„Tiesiog sėdėjau automobilyje stovėjimo vietoje. Į priešais esantį automobilį įlipusi vairuotoja įsijungė atbulinę pavarą ir pradėjo važiuoti į mane“, – pasakojo vaizdo įrašu su redakcija pasidalijęs vyras.

Pasak jo, važiuodama atbulomis vairuotoja atsirėmė į jo automobilį, žvilgtelėjo pro galinio vaizdo veidrodėlį į jį ir nuvažiavo.

„Buvo labai keista, nes moteris akivaizdžiai suprato, kas nutiko, tačiau išvažiavo. Išlipau apžiūrėti savo automobilio, gerai, kad nebuvo nieko rimto, vos keli brūkšneliai matėsi ant buferio ir numerio“, – pasakojo vyras.

Nors ir turėjo vaizdo įrašą, jis, sakė, į policiją nesikreipė dėl kone nematomos žalos. Visgi, anot vyriškio, vairuotojai derėtų pasimokyti iš šios situacijos, mat, esant kitokioms aplinkybėms, toks jos elgesys būtų palaikytas pabėgimu iš eismo įvykio vietos.

„Delfi“ primena, kad pasišalinimas iš eismo įvykio vietos vairuotojams užtraukia baudą nuo 600 iki 850 eurų, o teisė vairuoti prarandama nuo 1 iki 3 metų.

Kaip elgtis atsitrenkus

Jeigu atsitrenkėte į kitą automobilį ir jo savininko nėra, galimos kelios išeitys. Pirmoji – tiesiog palaukti automobilio šeimininko ir užsipildyti eismo įvykio deklaraciją.

Jeigu vairuotojo sulaukti nepavyksta, tuomet apie įvykį praneškite policijai telefonu 112. Policijos pareigūnai padės surasti automobilio savininką, o eismo įvykį sukėlusiam vairuotojui bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas bei skirta bauda. Visgi ji – gerokai mažesnė nei skiriama už pabėgimą iš eismo įvykio vietos.

Dažna praktika yra palikti vairuotojui raštelį už valytuvo, tačiau draudikai ragina šios minties atsisakyti. Mat, viena vertus, tokį raštelį lengvai gali nupūsti vėjas, nuimti praeiviai, o tuomet įrodyti, kad eismo įvykio sukėlėjas nenorėjo pabėgti iš įvykio vietos, kone neįmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)