Kaip pasakojo Linas, „Dacia“ automobilį jis įsidėmėjo dėl to, kad šis įžūliai įlindo prieš nosį be posūkio signalo ir kirto per stabdžius. Sustabdyti automobilį, pasakojo vyras, jis spėjo, tačiau situacija išties buvo avarinė.

„Toliau buvo dar gražiau. Sustojome prie šviesoforo posūkiui į dešinę. Šviesoforas čia, prie Ozo g. esančio „Impuls“ sporto klubo, turi užsidegančią sekciją, skirtą specialiai posūkiui. Tačiau jos „Dacia“ vairuotojas nelaukė – ėmė ir nuvažiavo“, – pasakojo „Delfi“ skaitytojas.

Vyro atsiųstoje filmuotoje medžiagoje matyti, kad pagrindinis šviesoforo signalas, kuris dega žaliai, turi rodykles, nurodančias, kad važiuoti galima tik tiesiai ir sukti į kairę. Norint pasukti į dešinę, privaloma sulaukti įsižiebusios žalios rodyklės.

Bauda – už važiavimą per raudoną

Kaip „Delfi“ aiškino Lietuvos Kelių policijos tarnybos (LKPT) atstovai, pagal pateiktą medžiagą matyti, kad „Dacia“ vairuotojo padarytą pažeidimą apibrėžia 417 Administracinių nusižengimų kodekso straipsnis, konkrečiai – 4-oji jo dalis.

„Važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui, nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles, užtraukia baudą vairuotojui nuo 60 iki 90 eurų. Be to, gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių“, – teigiama policijos pareigūnų pranešime.

Paklausti, ar vairuotojai jau išmoko važiuoti per sankryžas tada, kai šviesoforai turi papildomas sekcijas, skirtas posūkiams į dešinę, policijos pareigūnai akcentavo, kad per porą metų elgtis tokiose sankryžose jau išmokta. Visgi, kai važiuojama nepaisant šviesoforo signalų, atvejų netrūksta.

Kaip skelbia policijos pareigūnai, per šiuos metus, nuo sausio iki liepos, už tai, kad važiavo esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui, surašyta 8240 administacinio nusižengimo protokolų.

Kaip važiuoti, kai šviesoforas turi sekciją?

Važiuojant sankryžomis, kuriose įrengtos šviesoforų sekcijos su rodyklėmis į dešinę, svarbu atkreipti dėmesį, koks šviesoforas prieš akis – su įrengtomis eismo judėjimo krypties rodyklėmis ar be jų.

Jei šviesoforuose įrengti kontūrai, tuomet leidžiama važiuoti tik rodyklių kryptimis, o sukti į dešinę nedegant papildomai dešinio posūkio sekcijai – draudžiama.

Jei šviesoforuose kontūrų nėra, degant žaliam pagrindinio šviesoforo signalui leidžiama važiuoti visomis kryptimis.

Galima sukti ir į dešinę, net nedegant papildomai dešinio posūkio sekcijai, tačiau vairuotojams privalu praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus, kurių judėjimo kryptį kerta vairuotojas ir kuriems eismas tuo metu leidžiamas šviesoforo signalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)