Kaip skelbė „Reidas Official“, minėtas penktos serijos BMW modelis turi 3 litrų tūrio turbokompresorinį 6 cilindrų variklį, kuris išvysto 198 kW (265 AG) ir 620 Nm sukimo momentą.

Nuo 0 iki 100 km/val. automobilis įsibėgėja per 5.4 sek.

Jeigu šis automobilis bus naudojamas neviešam patruliavimui ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų gaudymui, kaip legendinis policijos nežymėtas „Audi A6“, dar vadinamas „Juodąja ponia“, tai greičiausiai turėtų būti padidinta jo variklio galia ir automobilis bus dar galingesnis bei greitesnis.

Kaip „Delfi“ komentavo Lietuvos kelių policjos (LKP) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Renatas Siaurusaitis, „BMW 530D xDrive“ automobilis buvo įsigytas viešųjų pirkimų būdu.

Automobilis policijai kainavo 47 488 eurų, o šiuo metu yra aprūpinamas darbui reikalinga įranga.

Policijos pareigūnas akcentavo, kad kai šie darbai bus baigti, BMW bus pristatytas ir plačiai visuomenei. Anot R. Siaurusaičio, į gatves BMW turėtų išriedėti po kelių mėnesių.

„Be minėto BMW, policija šiemet įsigijo dar 10 nežymėtų tarnybinių automobilių, kurie yra įvairių markių ir modelių. Prieš išriedant į gatves, jie taip pat bus pristatyti visuomenei“, – žadėjo R. Siaurusaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)