Feisbuko grupėje „Reidas Vilniuje“ internautai ėmė dalytis nuotraukomis ir vaizdo įrašais iš Tauro gatvės Vilniuje, kur pirmoje eismo juostoje juos pasitikino retai kada matomas vaizdas. Vairavimo mokyklos „Kia“ automobilis pirmoje eismo juostoje priekiniais ratais įkrito į tokio gylio duobę, kad transporto priemonė ne tik apgadinta, bet ir galiniu ratu pakilusi į viršų.

Tarp pirmosios ir antrosios eismo juostos čia palikta ir nukreipiamoji gairelė, nurodanti, kad kliūtį reikėtų apvažiuoti iš kairės, mat dešinėje, kaip matyti iš vaizdo medžiagos, nufrezuotas asfalto sluoksnis.

Tačiau, panašu, įspėjimo paisė ne visi vairuotojai. Liudininkai minėjo, kad jau iš vakaro šioje vietoje buvo nemaža duobė, o galinga liūtis, panašu, išplovė ją dar labiau. To pasekmė – į duobę įkritęs mokomasis automobilis.

DELFI pavyko susisiekti su vairavimo instruktore, kuri drauge su mokiniu pateko į kuriozišką situaciją. Prisistatyti nepanorusi moteris pasakojo, kad mokomasis automobilis važiavo paskui kitus eismo dalyvius, tačiau nepasisekė tik nedideliam „Kia“.

„Važiavome paskui kitus, visi pravažiavo, o mes įgriuvome“, – aiškino moteris, patikinusi, kad dar laukia draudimo bendrovės automobilvežio, turinčio padėti ištraukti mokomąjį automobilį ir nugabenti jį remontui.

Važiuoti per balas – pavojinga

Saugaus eismo žinovai ir specialiųjų tarnybų atstovai akcentuoja, kad po didelės liūties važiuoti per balas – ypač pavojinga. Pirmiausia dėl to, kad vairuotojas negali įvertinti, kokio gylio yra bala.

Patariama atidžiai žiūrėti į aplinkinius objektus, kurie baloje, įvertinti, kaip giliai yra panirę jie, ir, jeigu kyla abejonių, nerizikuoti – geriau pasirinkti kitą kelią arba palaukti, kol vanduo atslūgs.

Per balas nepatariama važiuoti ir dėl to, kad jose gali slypėti nematomų objektų ir kitų kliūčių. Neretais atvejais galinga vandens srovė pakelia nuotekų kanalizacijos šulinių dangčius ir lieka žiojėti pavojingos skylės, į kurias gali įsmukti automobilio ratas. Jei į tokią vietą patektų žmogus, tai būtų itin pavojinga jo gyvybei.

Taip pat galinga vandens srovė išplauna gruntą tose vietose, kur asfaltas pažeistas arba jo nėra. Tad iš pirmo žvilgsnio negiliai atrodanti bala gali iš tiesų būti gerokai gilesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)