Kaip „Delfi“ pasakojo Viktoras Lapinas, LAKD Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus patarėjas, dalis vairuotojų, dažniau važiuojančių valstybinės reikšmės keliais, jau galėjo pastebėti naujųjų greičio matuoklių montavimo darbus.

Pirmiausia vairuotojus drausminanti įranga atsiras gyvenvietėse, kuriose dėl greičio viršijimo kyla daug eismo įvykių, taip pat ten, kur daugiausiai pažeidžiamiausių eismo dalyvių: pėsčiųjų ir dviratininkų, tose vietose, kur greta valstybinės reikšmės kelių yra mokyklos ir t.t.

Matuos ne tik greitį

Kaip pasakojo LAKD atstovas, naujieji momentiniai greičio matuokliai bus išmanesni nei naudoti anksčiau. Įrenginiai galės pamatuoti ne tik greitį, bet užfiksuos ir kitus Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Pavyzdžiui, „matys“, ar automobilis turi galiojančią techninę apžiūrą, taip pat ar turi galiojantį privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą.

Nepraslys pro juos ir krovininių automobilių vairuotojai, mat nauja įranga galės užfiksuoti, ar tokio automobilio vairuotojas sumokėjo kelių mokesčius.

Vietos matomos žemėlapyje

Vietos, kuriose atsiras nauji momentiniai greičio matuokliai, sužymėtos LAKD parengtame žemėlapyje. Pavyzdžiui, netoli Vilniaus nauji greičio matuokliai atsiras Čekoniškėse, Skaidiškėse, Rudaminoje, o jau įrengtą greičio matavimo įrangą ne vienas vairuotojas matė Riešėje.

Bent du greičio matuokliai atsiras Utenoje, vienas – Anykščiuose. Du greičio matavimo įrenginiai atsiras Radviliškyje, du – ir Kuršėnuose. Po vieną matuoklį bus įrengta Klaipėdoje, Gargžduose, du – Kretingoje, vienas – Šilutėje.

Detaliai, kur bus įrengti nauji momentiniai greičio matuokliai, galite matyti šiame žemėlapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)