Septynerių metų berniukas buvo partrenktas Vilniuje, Gabijos gatvėje esančioje pėsčiųjų perėjoje. Dar du vaikai nukentėjo antradienio vakarą Klaipėdoje, Taikos prospekte. Čia susidūrė du vienas paskui kitą važiavę automobiliai ir pagalbos prireikė septynerių metų berniukui bei beveik dviejų mėnesių kūdikiui.

Tauragės rajone, Skirgailių kaime, Lietuvos kariuomenės kariškio vairuojamas „Volkswagen Golf“ nuvažiavo nuo kelio posūkyje ir atsitrenkė į medį. Nukentėjo vairuotojas bei trys kartu važiavę kariškiai.

Tai – ne vienintelis antradienį nuo kelio nuvažiavęs automobilis. LKPT užfiksavo, kad nuo kelio nesuvaldyti nuvažiavo du automobiliai, dar trys susidūrimai įvyko sankryžose, mat vairuotojai nesilaikė važiavimo pirmenybės taisyklių ir nepraleido pirmumo teisę turinčių transporto priemonių.

Taip pat antradienio eismo įvykiuose buvo sužeisti ir šeši pėstieji. Du žmonės buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose, o vienas – partrenktas tada, kai gatvę kirto degant draudžiamam šviesoforo signalui.

LKPT vyresnioji specialistė Marija Kazanovič akcentavo, kad nors antradienis iš pažiūros gausus eismo įvykių ir sužeistųjų, diena nėra itin neįprasta – avaringumą lemia sezoniškumas. Visgi ji pabrėžė, kad kur kas daugiau nerimo policijai kelia metinė statistika.

Specialistė nurodė, kad daugiau nei 5 proc. išaugo žuvusiųjų kelyje skaičius, apie 15 proc. išaugo ir eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti žmonės, skaičius. Sužeistųjų keliuose šiemet yra daugiau nei 18 proc. daugiau nei prieš metus. Priežastys, pasak jos, pačios įvairiausios, tačiau vienos dažniausių – vairuotojų nesugebėjimas pasirinkti saugaus greičio, per didelis greitis, o taip pat – ir avarijos sankryžose, kur nepraleidžiamos pirmumo teisę važiuoti turinčios transporto priemonės.

LKPT statistika rodo, kad šiemet keliuose jau žuvo 162 žmonės, dar 3523 žmonės buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)