„Befotografuojant įžūliai neįgaliesiems skirtoje vietoje jau pastatytą „Audi“ visureigį, į gretimą neįgaliųjų vietą nesikuklindamas „prisišvartavo“ „Mercedes“. Iš jo išlipančios moters paklausus, ar ji nematanti specialaus vietą aikštelėje žyminčio ženklo.

„Toji ramiai atsakė, jog mato, bet esą kitur pastatyti automobilį nėra laisvų vietų“, – pasakojo vyriškis.

Anot jo, moters žodžiai buvo absoliuti netiesa, nes už parduotuvės kampo esančioje didžiojoje stovėjimo aikštelėje laisvų vietų buvo gausu.

„Tik nuo jų iki parduotuvės durų būtų tekę paėjėti apie 50 metrų daugiau, nei iš neteisėtai užimtos neįgaliųjų stovėjimo vietos“, – sakė A. Jakulis.

Jis abejojo, ar policija, gavusi nuotraukas, kuriose užfiksuoti pažeidėjų automobiliai su aiškiai matomais numeriais, galės nubausti pažeidėjus.

„Sąmoningoji visuomenės dalis gal ir galėtų šįkart jiems atleisti, jeigu pažeidėjai viešai prisipažintų turį sunkią protinę negalią, todėl nepaisantys jokių taisyklių“, – ironizavo alytiškis.

Dėl šios situacijos Alytusplius.lt kreipėsi į Alytaus policiją, tačiau pareigūnai savo komentaro kol kas dar nepateikė.

Papildyta. Alytaus policija priminė, kad papildoma lentelė „Neįgalieji“ nurodo, kad neįgaliojo su vežimėliu simbolis žymi stovėjimo vietą, kurioje gali stovėti tik transporto priemonės, pažymėtos skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele. Transporto priemonės, kurią vairuoja teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ turintys neįgalieji arba juos vežantys asmenys, priekis ir galas turi būti pažymėti kvadratiniais mėlynais skiriamaisiais ženklais.

Asmenys, neturintys teisės statyti kelio ženklo „Neįgalieji“ simboliu pažymėtoje stovėjimo vietoje, trauktini administracinėn atsakomybėn, vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d. Numatyta bauda nuo 30 iki 90 eurų.