Daugelis vairuotojų vis dar įtariai žiūri į elektra varomas transporto priemones, laiko jas nesuvokiamomis ateities technologijomis, kurioms sugedus būtų nežinia ką daryti. Vilnietis Šarūnas Šutavičius į tokias kalbas numoja ranka: „Elektrinį mopedą turėti dar paprasčiau ir pigiau nei įprastą. Viskas, ką reikia žinoti, - kaip jį įjungti."

Elektrinis Š.Šutavičiaus mopedas nedaug skiriasi nuo įprasto. Tik akylas stebėtojas pamato, kad jis neturi duslintuvo, o važiuodamas skleidžia tik švelnų zyzimą. 24 metų vaikinas mopedą sukonstravo per du mėnesius savo namuose ir garaže. Kaip pagrindas transporto priemonei buvo panaudotas benzininis „Peugeot" mopedas, nes su savadarbiu rėmu jo būtų neįmanoma užregistruoti.

Elektrinio mopedo variklį vaikinas įmontavo vietoj buvusio generatoriaus. Internetu Kinijoje pirktas nedidelis, vos 8 cm skersmens varikliukas iš tiesų buvo skirtas radijo bangomis valdomiems lėktuvų modeliams, tačiau vaikinas jį perdarė ir sustiprino. "Su kiniškais prietaisais visada taip - pirmiausia reikia ne įjungti, o išardyti, nes matai, kad jis tiesiog negali veikti arba veiks vos kelias minutes", - aiškino Š.Šutavičius.

Elektrinio mopedo konstravimas Š.Šutavičiui nėra atsitiktinis bandymas sukurti ką nors nepaprasto. Prieš dvejus metus jis buvo sukonstravęs elektrinį dviratį, galintį į įkalnę važiuoti net 60 km per valandą greičiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją