Pratęsti dygliuotų žieminių padangų keitimo į vasarines terminą siūloma atsižvelgiant į tai, kad dėl karantino ribojamas judėjimas tarp savivaldybių.

Dėl šio ribojimo ne visi vairuotojai turi galimybes laiku pasikeisti dygliuotas žiemines padangas į vasarines.

Be to, toks siūlymas, anot Susisiekimo ministerijos atstovų, padės išvengti spūsčių prie autoservisų.

„Aš siūlyčiau atsisakyti sąsajos su karantinu, nes teoriškai sunkiai įsivaizduojama sąlyga, kad visi apribojimai būtų panaikinti iki gegužės 10 d. Bet jeigu taip atsitiktų, tada data būtų ankstesnė nei gegužės 10 d. Tai siūlau priimti sprendimą atidėti įsigaliojimą iki gegužės 10 d., o jeigu susiklostys tokios aplinkybės, kad reikėtų pratęsti, mes grįšime prie to klausimo“, – komentavo premjerė Ingrida Šimonytė.

Privalomus transporto priemonių padangų keitimo terminus nustato Kelių eismo taisyklės (KET). Pagal dabar galiojančius KET reikalavimus, eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis draudžiama nuo balandžio 10 d.

Policija bausti neturėtų

Vyriausybei pritarus Susisiekimo ministerijos siūlymui pratęsti žieminių padangų keitimo terminą, vairuotojų, kurie nespės pasikeisti žieminių padangų pagal iki šiol galiojusias Kelių eismo taisykles, policija nebaus. Dėl judėjimo apribojimų tarp savivaldybių, siūloma pratęsti padangų keitimų terminą iki gegužės 10 d.

„Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas numato prievolę transporto priemonių savininkams pasikeisti žiemines padangas. Tačiau dėl įvestų judėjimo ribojimų tiems, kurie neturės galimybių tai padaryti, patikiname, kad policija dėl to vairuotojų nebaus. Šiuo metu svarbiausia mažinti žmonių kontaktų skaičių ir išvengti nebūtinų kontaktų“, – pabrėžia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Per karantiną autoservisams dirbti neuždrausta, tačiau privaloma laikytis itin griežtų reikalavimų – vairuotojus aptarnauti saugiu atstumu, privaloma dezinfekuoti ir automobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)